"Держдеп не повідомив про зустріч Помпео з Лавровим" - Влад Пономар

"Держдеп не повідомив про зустріч Помпео з Лавровим" - Влад Пономар

Американські оглядачі розкритикували Держдеп США за те, що відомство не повідомило американські ЗМІ про зустріч між держасекретарем Помпео та міністром закордонних справ Росії Лавровим, і не надало інформації про зміст розмови.

Як повідомляє Politico, зустріч Помпео та Лаврова відбулась у п'ятницю, і американська сторона "прагнула уникнути поширення інформації про неї". У виданні пишуть, що помічники Помпео після зустрічі не надали інформацію ЗМІ про її зміст. Натомість, відзначає видання, "російські журналісти, які подорожували з Лавровим заздалегідь знали про зустріч, і написали про неї".
Непрозорість Держдепу у питанні зустрічі викликала критику з боку американських оглядачів.
"Це ненормальна поведінка з боку Держдепу. Я подорожував з трьома держсекретарями. Коли вони зустрічались з міністрами закордонних справ Росії, вони завжди повідомляли американському народу, що вони робили - часто дуже детально", - пише Дойл Макманус, колумніст видання The Los Angeles Times, директор програми журналістики університету Джорджтаун у Вашингтоні.
"Що вони намагаються приховати", - твітує редактор The Washington Post Ґлен Кесслер.
"Чому приховується інформація?", - питає редактор Politico Блейк Хауншелл.
Варто відзначити, що підлегла Лаврова, офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова повідомила про факт зустрічі, опублікувавши фото.
"Помпео вийшов від Лаврова, вимовивши на весь коридор "Good luck". Всі, хто стояв біля російської переговорної кімнати так і охнули", – написала вона в Fb.
Нагадаю, на сайті Мюнхенської безпекової конференції знову з'явився антиукраїнський план примирення України та Росії (план Помпео-Лаврова, про який Олег пише вже більше року) за авторства західних аналітичних центрів та Російської ради міжнародних справ.
План із 12 пунктів був опублікований на сайті конференції 14 лютого. За кілька годин текст плану зник, але зараз він знову доступний.

Влад Пономар