"Дещо з життя шпигунів" - Павло Бондаренко

"Дещо з життя шпигунів" - Павло Бондаренко

Був такий Кім Філбі, якого ще в 21-річному віці завербував НКВС. З 1940 року він на службі в британській розвідці Мі-6. З 1944 року - очолює 9-й відділ, який здійснював боротьбу з радянською і комуністичною діяльністю у Великій Британії. Ну, як здійснював. Після того, як керівником став Філбі - ніяк.

Ні, Кім Філбі не нищив секретні матеріали, не підривав сейфи, не підстерігав співробітників МІ-6 по темних кутках і взагалі не робив нічого подібного. Він просто так організував роботу, що її було паралізовано безліччю паперів. Він перетворив відділ на бюрократичну машину, яка нічого, крім пустопорожніх бомажок не виробляла. За складанням планів, звітів та звітів про звіти щодо виконаних планів співробітникам не було коли здійснювати справжню роботу.

Той самий метод використав коли з 1949 по 1951 координував спільні дії США і Великої Британії в боротьбі з комуністичною загрозою. І майже з такою ж ефективністю.

Це був класичний саботаж.

Гадаєте, це я про події 80-річної давнини? Та нічого подібного. Подивіться на нинішній світ навколо себе та далеко за обрієм і ви побачите як метод проджовжує діяти...