"Дешева пародія..." - Микола Ільїнов

"Дешева пародія..." - Микола Ільїнов

В голівудських фільмах-катастрофах завжди всі біди випадають на США: напад інопланетян, відродження динозаврів, стихійні лиха. Згідно сценаріїв, нібито страждає вся планета, але саме руйнування міст, ядерни вибухи, затоплення та землетруси, повстання роботів, все це, чомусь, відбувається саме в США. І за сюжетом, мужній американсткий народ стійко переносить всі ці лиха, ховаючись в підвалах, каналізаційних люках, без їжи, води, але в боротьбі і з надією на світле майбутне. І саме в США з'являється мужній супер-герой, який здатен врятувати світ, а президент Сполучених штатів в лічині години приймає рішення про застосування всієї самої сучасної зброї задля спасіння людства.

Це в кіно....

В реальному житті виявилося, що вся ху#ня, випала на голови українців, а лендліз від Сполучених штатів, підписаний ще в травні, почав працювати тільки в жовтні, і вся отримана Україною зброя направлена на те,  щоб зупинити ворога але сильно не нашкодити, бо якось сцикотно найміцнішому військовому альянсу воювати.  

Да і супергерой виявися без м'язів як у Сталоне чи Шварцнегера і навіть не такий сексі як Брюс Уіліс, але з добродушною посмішкою та сталевим характером - Валерий Залужний.

Коли закінчиться війна, я не знаю який сюжет ще зможуть вигадати в Голівуді, якщо будуть знимати фільми-катастрофи, але головним героєм їм точно треба брати Залужного, платити величезні гроші, але вмовляти Залужного, принаймні, якщо він відмовить, то погоджувати з ним актора, який буде зовнішньо схожий на Залужного та мати прізвище Залужний.

Навіть мультяшні герої, накшталт Шрека, повинні бути схожі на Залужного, а всі воїни добра, повинні воювати саме під жовто-блакитним прапором, розмовляючи українською мовою.

Все інше буде просто дешева пародія, все інше вже, дешева пародія...