Десять хороших новин 28 липня

Десять хороших новин 28 липня

Непереможна українська армія на Слов’янському напрямку відбила спробу лаптів уточнити наші позиції. При спробі штурму в напрямках Яковлівкі, Бахмута і Семигір’я лапті ледь встигли з’їбатися. На Авдіївському напрямку пробували діяти за підтримки танків і арти, але також не вишло. З’їбатися встигли не всі.

Пам’ятаєте 19-річного строковика Бандита із Нацгвардії, який своєю Іглою збиває сушки і ракети? Так от, він збив вже сім цілей

Поки непереможна українська армія перемелює лаптів на фарш, мирні мешканці теж вже давно перестали бути мирними і дають пизди тим, хто задвигає їм за руській мір. У Миколаєві якесь тіло на базарі стало задвигати жінкам про перевиховання кадировцями, ті записали його на відео і передали кому треба. Ще й день не закінчився, як тіло вже позичило у сірка очі і просило вибачення. Інше тіло на Чернігівщині заявило, що підтримує Лукашенка, а ракети в Україну з Білорусі летять без його відома. Селяни гуртом пояснили їбаньку що він їбанько і той під тиском вербальних аргументів вдався до кроків доброї волі у бік своєї хати, поки вона раптом не загорілася.

Брати Байрактари знову подарували нам байрактар. Цього разу гроші на нього назбирала Польща. Зібрані 22,5 млн злотих будуть спрямовані на гуманітарну допомогу постраждалим віж війни і на рахунок ЗСУ.

Україна забрала у державне управління дочок російських корпорацій на суму понад 7,75 млрд грн. Йдеться про корпоративні права 19 українських підприємств, які контролювали російські корпорації. «Ростех»; «Роснефть»; «Газпром»; «РусАл»; «Росатом»; «Група ГМС»; «Татнефть» і російські банки.

Транзит товарів між Росією та Калінінградом знову може накритися аліной кабаєвой через те, що Литовський банк, який обслуговує весь транзит, з 1 вересня припинити проводити банківські операції з балалайней. «Ви ж дозволили калінінградський транзит, ви ж зняли всю напруженість... То навіщо ж ви, виходить, готуєте другий удар по вантажному транзиту?» - чуть не плаче тимчасовий повірений у справах Росії в Литві Сергій Рябоконь. А мені щось здається, що це типовий балтійський жирний тролінг, бо Литва сидить із таким покерфейсом, що з нього хоч воду пий.

У ВР зареєстрували законопроєкт, за яким, щоби отримати українське громадянство, треба буде скласти іспити з основ Конституції та історії України, а також володіння державною мовою. Дуже важливий і символічний крок, хоча питать тут, звісно, дуже багато.

Сенат США ухвалив резолюцію, що закликає Держдеп визнати Росію спонсором тероризму через події у Чечні, Грузії, Сирії та Україні. Остаточне рішення – за адміністрацією Джо Байдена і цікаво, коли він його ухвалить, адже це серйозно ударить по співпраці з балалайнею усіх країн. І може вплинути на результат проміжних виборів у США.

Коли ж він його ухвалить, русня опиниться у компанії Куби, Північної Кореї, Ірану та Сирії. На росії цього бояться більше ніж відключення від свіфт і заборони на їмпорт золота, адже їх викинуть майже з усіх світових ринків.

А ще Конгрес підтримав відправку Україні ракет великої дальності. До 300 км. Про це розповіла членкиня Комітету Палати представників у справах збройних сил Елісса Слоткін. Правда радник США з національної безпеки Джейк Салліван повторив раніше на Аспенському форумі безпеки, що США не будуть надавати ракети великої дальності. Але може це якась ігра, подивимось.

Кримські партизани вирішили не відставати від херсонських і теж кошмарять абізян. Палити заводи і підривати автівки у них поки ресурсу нема, але листівки із погрозами для Криму, де навіть незаконно поставлений ларьок, якщо він з літерою «зет», знести бояться, це велика подія. І уявіть, як це підбадьорує усіх нормальних кримчан.