"ІДЕЯ ДВОХ УКРАЇН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ІДЕЯ ДВОХ УКРАЇН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що обміняний на наших полонених кум Путіна Віктор Медведчук пропонує Кремлю розділ України за принципом двох Корей. За словами Данілова ідея така. Армія Росії має захопити повністю Донецьку і Луганську області в їхніх адміністративних межах, після чого має бути реалізований такий план.

Данілов серед іншого повідомив, що в проекті "Двох Україн" беруть участь депутати від ОПЗЖ та їхній актив і політтехнологи. Характерно, що про те саме заспівав колишній радник Єрмака Арестович.

Але чи реально таке?

На мою думку - цілковито. Дивіться самі. Медведчук справді постійно говорить про "другу Україну". Теза от взагалі не нова. Ідея "двох Україн", "України мазепінської на противагу Украйні російській" в творах російських ідеологів з'являється ще з 19-го сторіччя. Може й раніше, не перевіряв.

16 січня в своїй статті в російських "Ізвєстіях" Медведчук прямо заявив про якісь погляди "іншої України" які не хоче чути Захід. Далі цитую: "Необхідно створити політичний рух із тих, хто не здався, хто не зрікся своїх переконань". Очевидно, фінансувати "новий політичний рух" має Кремль.

Але який практичний сенс все це має?

На рівні задуму - неабиякий. От уявіть на мить, що русскіє справді захопіли повністю Донецьку і Луганську області та продовжують тримати під окупацією частини Запорізької і Херсонської областей. Після чого вони переходять в глуху оборону, бо вже очевидно, вся Україна їм не по зубах.


Далі на цих територіях Москва починає створювати "другу Україну", таку собі репліку сталінської УРСР. Представниками її, звісно будуть Медведчук, нардепи від ОПЗЖ, можливо хтось з міністрів часів Януковича - Азаров той самий. Ця "інша Україна" на всіх міжнародних зустрічах голосить про її критичне небажання жити разом з "бандерівською Україною". Росія тільки цю "іншу Україну" вважає справжньою і силиться посадити Київ за стіл переговорів з нею.

Ставка робиться на те, що Захід втомився від війни і хоче її завершити якомога швидше. Мовляв, проект "двох Україн" - вихід з ситуації. Існують же дві Кореї, зрештою? І якщо Захід погодиться...

От давайте чесно, якщо Захід пргодиться з проектом "двох Україн" нам доведеться лише змиритися. Ми не маємо економісних ресурсів і достатньо озброєння, аби вести війну без Заходу.

Ідея як на мене, цілком реальна. Але реалізована вона не буде. От чому.

По-перше, на Заході сидять не ідіоти, там чудово розуміють що "інша Україна" буде лише легалізацією окупації частини наших територій. Захід справді хоче завершення війни, але не ціною з компромісів зі свавільною бензоколонкою.

По-друге, треба не забувати хто такий Медведчук, який виступає з цими проектами. Цей тип нічогісінько не зміг зробити коли влада України позакривала його телеканали. Навіть якийсь мітинг чи протест йому виявився не по силах. Медведчук це не про реалізацію політичних проектів, це про те аби чогось побільше вкрасти. Те саме буде й тут.

Нарешті, по-третє. Всі плани Медведчука абсолютно до лампочки Збройним силам України. От цілковито. ЗСУ діють за своїми планами і чхати вони хотіли на всі "інші України".

Власне, від ЗСУ нині залежить який вигляд матиме східна Європа після війни. Особисто мені плани генерала Залужного видаються набагато більш реальними за хворі фантазії Медведчука.