"Деяки новини..." - Костянтин Машовець

"Деяки новини..." - Костянтин Машовець

1. У період 6-12-го лютого ц.р. АТ “Корпорация тактическое ракетное вооружение” (м. Корольов, Московська обл.) виготовило та передало на озброєння зс рф 17 керованих авіаційних ракет:

- 6 одиниць Х-35У;

- 4 одиниці Х-38М;

- 7 одиниць Х-31ПМ.

У період до 28-го лютого представниками впк рф було організовано та проведено відправлення з залізничної станції "Моховой" (Свердловска обл. рф) до залізничної станції "Макензієві Гори" (тимчасово окупована територія п-ва Крим) до 20-и одиниць крилатих ракет морського базування типу 3М-14К/3М-14Т (3М-14КЭ/3М-14ТЭ) "Калибр".

Відправник – АТ “Опытное конструкторское бюро “Новатор” (м. Єкатеренбург).

Довідково... попередній раз передача впк рф чорноморському флоту зс рф партии ракет типу "Калибр" відбулась 7-го лютого цього року й склала також - 20 одиниць... Таким чином, загальний обсяг виробничих спроможностей впк рф, щодо виготовлення КР типу "Калибр" не перевищує показник у 40-42 одиниці протягом місяця...

У з'єднаннях та частинах чорноморського флоту зс рф найближчим часом очікується надходження наступних зразків овт:

- 15-а обрбр (м. Севастополь) - до 4-х КР типу 3М55\3М55М "Оникс\Оникс-М" для поповнення БК БРК "Бастион-П", який перебуває на озброєнні підрозділів бригади (орієнтовний термін надходження - до 10-11 березня ц.р.)

- окремий полк БПЛА авіації чф-у (с. Кача) - до 2-х одиниць БПЛА типу "Форпост-М", а також до 10-и одиниць БПЛА типу "Орлан-10\10М" (протягом березня).

2. Командування військ противника закінчує перегрупування своїх сил та засобів на Новопавлівському (Вугледарському) напрямку (нагадаю, протягом минулого тижня частини й підрозділи 3-го АК, зокрема його 6-ї мсд, переміщались на цей напрямок з полігонів та нтц зс рб, де проходили відновлення та допідготовку). На цей же напрямок противник переміщує підрозділи, принаймні 2-х дивізій ТрВ (11-ї та 295-ї - відповідно 89-го тп та 1307 мсп).

Тому, протягом поточного та наступного тижня варто очікувати зростання інтенсивності атакуючих\штурмових дій противника на цьому напрямку... На цей же напрямок раніше переміщено до 2-х мср типу "Шторм" зі складу 136-ї омсбр, а також додаткові сили та засоби 14-ї обр СпП (до 1-го зведеного тактичного загону).

Також, на базі десантно-штурмового батальйону 155-ї обр МП тоф-у (м. Маріуполь) командування противника організувало процес інтенсивного відновлення рівня боєздатності підрозділів бригади. Так, сформований новий зведений штурмовий підрозділ бригади (до 160-200 в\сл) з метою застосування його найближчим часом на Новопавлівському напрямках.

Гранічний термін готовності УВ противника до відновлення наступу на Новопавлівському напрямку - 4-5-е березня. Готовність сил та засобів до відновлення наступу буде перевірена безпосередньо штабом 58-ї загальновійськової армії Південного ВО (під керівництвом першого заступника командувача армії - генерал-майора В. Гурова).

Не виключено, що одночасно із відновленням наступальних дій на Новопавлівському напрямку, противник спробує активізувати свої дії в районі с. Мала Токмачка, с. Малі Щербаки та с. Степове на Оріхівському напрямку з метою сковування сил та засобів СОУ та неможливості здійснення ними маневру на сусідній напрямок (ділянку).

На даний момент противником на Новопавлівському напрямку зосереджені та розгорнуті наступні сили та засоби:

- омсбр (дшбр, брмп) – 11,

- мсп (тп) – 4,

- осп – 2,

- мсп ТрВ – 6,

- осб ТрО – 2,

- осб – 3,

- зведених тактичних загонів “БАРС” (до осб) – 2

В свою чергу, на Оріхівському напрямку зосереджено:

- омсбр (отбр, дшбр, обрп, ВБ) – 4,

- мсп (опмп) – 7,

- осп – 1,

- мсп ТрВ –7,

- мсб (тб) – 3,

- тб ТрВ – 1,

- осб – 3,

- сб МР – 1,

- зведених тактичних загонів (до б-ну), у т.ч. “БАРС” – 10

У резерві першої черги перебуває ще один мсп ТрВ...

3. Окрім того, на полігонах, розташованих у Курський та Воронежський областях рф ("Постоялые Дворы" та "Погоново" відповідно) командування військ противника продовжує процес формування та розгортання нових резервів, зокрема зі складу 20-ї та 6-ї загальновійськових армій Західного ВО.

Загалом, командування військ противника розгорнуло на цих полігонах матеріально-технічну базу у розрахунку на 9.5-10 тисяч військовослужбовців, на данний момент там зосередженно- до 4.8-5 тисяч в\сл.

4. На Куп'янському напрямку противник висунув у першу лінію підгтовлені групи оператторів "дронів-камікадзе" типу "Ланцет" зі складу 3-ї обр СпП (м. Тольятти). Цілком ймовірно, що протягом 1-4-го березня цього року, командування військ противника планує нанесення масованого удару цими засобами по цілям та об'єктам, як у тактичному тилу підрозділів СОУ на Куп'янському напрямку, так й безпосередньо у першій лінії та передньому краї...

Пріоритетні цілі - ПУ(КП), КСП, місця складування та зберігання БК, артилерійські засоби, РСЗВ, засоби ППО, бронетехніка. Особовий склад цих груп також орієнтований своїм командуванням на знищення в першу чергу "техники западных образцов"

5. 27 лютого ц.р. було закінчено перебазування з АБ “Ахтубинск” (Астраханська обл.) на АБ “Саваслейка” (Нижньогородська обл.) ескадрильї винищувачів-перехоплювачів типу МіГ-31 (10 од.), у т.ч., п’ять МіГ-31К, які є носіями ракет комплексу Х-47М2 “Кинжал”.

Станом на 28-е лютого ц.р. літаки МіГ-31К перебували на АБ:

“Ахтубинск” – 7 од.;

“Саваслейка” – 10 од.;

“Мачулищи” – 3 од.