"Диктатури не гребують крадіжками" - Віталій Портников

"Диктатури не гребують крадіжками" - Віталій Портников

Іранці крадуть нафту з грецьких танкерів та утримують грецьких моряків. Росіяни крадуть у захоплених українських містах все, що можуть забрати та депортують наших громадян до Росії. Це і є той світ, про який мріють диктатори – світ крадіжки, світ перемоги зухвалої сили та брехні.

При цьому і іранський верховний аятола Алі Хаменеї, і російський "аятола" Володимир Путін відповідають на звинувачення у крадіжці одними й тими самими словами: це вони самі! Це вони нас обкрадають!

Тому світ, який вони хочуть створити, – це ще й світ абсолютного цинізму. І Біблія, і Коран категорично забороняють і красти, і брехати, і звинувачувати тих, хто не є винним. Хаменеї та Путін порушують усі ці заповіді. Їхні співвітчизники чудово про це знають, але вдають, що так і має бути, що брехати і красти – правильно, що насправді крадуть та брешуть інші, а самі іранці та росіяни відстоюють духовність та справедливість.

Саме тому є диктатури є такими небезпечними. Саме тому перемога України над Росією є важливою просто для того, щоб люди залишалися людьми.