"Єдина жертва" - Карл Волох

"Єдина жертва" - Карл Волох

Українські телеканали поділяються на три основні групи:
- олігархічні (найбільш високорейтингові), належать Коломойському, Ахметову, Пінчуку, Фірташу;
-промосковські (Медведчук);
- проукраїнські патріотичні (Порошенко).
Із першою групою в Зеленського проблем від самого обрання й донині немає. Він розраховується з власниками правом грабувати енергетику (в кінцевому розрахунку - населення) і деякими іншими ніштяками, й у цілому високі сторони задоволені одна одною. У тих ефірах лояльність до влади зашкалює.
Наступ на порошенківські канали, які знаходяться в жорсткій опозиції до влади, Янелохові поки що не вдається (хоча спроби були). По-перше, побоюється пасіонарної публіки, котра може вирішити спірне питання на вулиці. По-друге, і Захід шансів на таке не залишає - буде боляче бити. Особливо, тепер, після обрання Байдена.
Тому, єдиною можливою «жертвою» залишився Мертвечук. Тим паче, що він, наразі, демонструє найшвидший електоральний ріст - і саме за рахунок недавніх виборців Зеленського. Та й тон його каналів найжорсткіший по відношенню до ЗЕвлади (про мистера Хаос не забули - К.В.?). Підкупити ж, як інших олігархів, Медведчука практично неможливо. Він уже взяв переодоплату в Путіна й чесно (в його розумінні честі) її відпрацьовує.
Наступ на медведчуківські канали також може вийти Зеленському боком, бо ВВХ є створінням вкрай мстивим. Зрештою, перші наслідки його невдоволення вже спостерігаються на лінії розмежування (і це, очевидно, лише початок). Але ми регулярно бачимо, як емоції й комплекси в Зеленського переважають раціо. А тут ще додалося бажання догодити американцям.
Якби мова йшла про якогось іншого президента, я обов‘язково аналізував би ще одну опцію - що він піднімає ставки, створює собі більш міцні переговорні позиції для спілкування з ВВХ. Але Зеленський поки що не дав жодної підстави вважати, що він на таку складну гру здатний. А навіть якщо й так, то вони з Путіним настільки в різних вагових категоріях, що жодного шансу тут Янелох не має. Тому, немає й теми для розмови.
П.С. При цьому, санкції проти медведчуківських каналів я цілковито підтримую. І не вважаю, що їх буде легко відмінити в суді - хіба що Янелохові підлеглі зіллють (спеціально або через свій гідний анекдотів «високий» професіоналізм).