"Дивіться яка цікава історія виходить" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Дивіться яка цікава історія виходить" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Відшуміла "подія тисячоріччя", тобто саміт миру, за коммюніке якого нам мають повернути Запорізьку АЕС і всіх полонених та викрадених громадян. І на яку звернули увагу аж вісім депутатів-служок.

І зразу ж повалив потік критики зеленої влади в західній пресі. "New York Times" повідомив про утиски в Україні свободи слова та приклади державного регулювання інформації. Зразу ж про те саме заголосили "Репортери без кордонів". Це треба процитувати: "Стеження, погрози призовом до армії, посилення контролю з боку влади... На українські ЗМІ наростає політичний тиск. З початку 2024 року як мінімум п'ять журналістів опинилися під стеженням або погрозами через публікації про корупцію у владі".

Натяк очевидний, Захід давно не приховує невлдоволення практикою мономарафону і вимагає повернення до формату вільної преси.

Далі "Washington Post" повідомив: "Недостатність зусиль України щодо боротьби з корупцією - "джерело дедалі гострішої напруженості між Києвом та Заходом". Це становить "постійну загрозу для додаткової економічної та військової допомоги".

Зрозуміли? Топове американське видання відкритим текстом попереджає, що або українська влада перестане страждати фігнею, або Україна опиниться без допомоги - з Москвою сам на сам.

Як мінімум - ця стаття мала бути приводом для серйозного обговорення - що не так в стосунках із союзниками? Ми вже мали піврічну перерву у допомозі - нам треба влетіти в нову?

І доречне питання - а чим була викликана попередня перерва? Часом не тим, що хтось замість домовлятися із союзниками взявся перед ними бикувати?

Все це - в момент, коли ЗМІ повідомляють що в бюджеті коштів нема і вже у серпні можливі перебої з виплатами зарплатень військовим.

Обговорюємо ми все це? Категорично ні. А чому?

А тому що депутат Коля Тищенко вчора раптом заходився гуляти центром "Дніпра" в супроводі невідомих осіб у камуфляжі і балаклавах - і створювати провокації. Ми тепер обговорюємо це. А не вимоги союзників.

Проте переконаний, завтра коли союзники скажуть "ви задовбали - фіг вам а не допомога", влада скаже своє звичне "весь світ винний - а Захід винний особливо".

До речі, про Тищенка. Мені фантазії бракує що би здійнялося, якби Петро Порошенко пройшовся в компанії осіб у камуфляжі та в балаклавах від свого офісу до Верховної ради. Я хочу роз'яснень від правоохоронців. В супроводі невідомих у балаклавах ходити дозволено лише депутату Тищенко?