"Дивлюся на ці мітинги під меріями - і ось кілька думок на тему" - Богдан Буткевич

"Дивлюся на ці мітинги під меріями - і ось кілька думок на тему" - Богдан Буткевич

1. А чого ці люди не йдуть так само протестувати під наприклад Міноборони? Де чи не кожен тиждень випливають крадіжки шаленої кількості грошей, які напряму були спрямовані на ЗСУ і вкрадені? А під Раду, яка віддала мільярди гривень на телемарафон, ОП та серіали дружків Єрмака? А під Офіс президента, який в принципі відповідає за все в країні? Ви би хоч порахували, які шалені бабки напиляла команда єрмака в Міноборони за ці 1,5 роки, якщо бюджет оборонних закупівель, які донедавна безконтрольно робила людина Єрмака Шарапов - 400 млрд. грн. тільки за цей рік. Яка там бруківка у порівнянні з цим. І коли потім виходять розслідування як про "Львівський арсенал", де тільки по одному епізоду вкрадено 2 млрд. грн. Чи по тих самих яйцях, де Рахункова палата нарахувала 7 млрд. І це тільки те, що відомо. О так, бруківка і стадіони нам дійсно не потрібні підчас війни. Тільки ви зараз тупо допомагаєте негідникам вирішувати свої давні питання абсолютно політичного характеру. Які до ЗСУ не мають жодного стосунку.

2. Ей, панове активісти, вже ж військове ПДФО та дорожній збір у громад забрали. Тепер понад 200 млрд.грн. піде на Мінстратегпром та Держспецзв'язку. Типу на виробництво зброї. Але ви цього вже не перевірите - бо це будуть секретні витрати. Яких вам ще грошей на ЗСУ не вистачає? Куди підете протестувати, коли дізнаємося, яка кількість контрактів по зброї підписана на наступний рік? А по речовому забезпеченню? Ви ж потім будете репостити з гнівними каментами чергові матеріали Ніколова про все це. За півроку. Тільки цікаво, що на фронті буде, угу.

3. Серед тих, хто протестує в різних містах, є чимало дійсно активних людей, яким болить. Тим огидніше розуміти, що весь цей двіж влада дозволила і організувала через своїх людей саме для того, щоб забрати ПДФО. І зовсім не тому, що так прям вирішила воювати всерйоз. По-перше - бо вони хочуть заробити на виробництві зброї. А головне - щоб якомога больніше вдарити місцеве самоврядування, єдину гілку влади, непідвладній напряму Банковій. І - бо в наступному році вони готуютсья повним ходом до виборів. Тому треба забрати у мерів, яких вони ненавидять, будь-які засоби і кошти. І не тому, що на ЗСУ, а тому, щоби ці вибори виграти за рахунок безальтернативості. І фінансової, і інформаційної, і ресурсної. Тому й не розганяють ці мітинги, не пакують їх організаторів. Бо мета - вирвати зуби у своїх політичних противників. А ЗСУ - це тільки гарна ширма.

4. Найгірше - це те, як зараз мережа телеграм-помийок Банкової продовжує роздувати ненависть щодо мерів та місцевого самоврядування як такого. Мета - очевидна. Щоб дурний плебс захотів, щоб добрий цар, найвидатніший лідер сучасності, все взяв і забрав під свій особистий контроль. І порішав своїм мудрим розумом, і врятував країну. Десь я таке вже бачив. На початку 2000-них. В рашці.

5. А ще гірше те, що тупорила влада не розуміє ось чого. Ну окей, покачаєте ви проти мерів. Але ж ви відкриваєте скриньку Пандори. В сенсі відкритих вуличних протестів підчас воєнного стану. Он в Дніпрі вже виходили жінки вимагати своїх чоловіків повернути з полону. Під мерію. Який в цьому сенс?

І це - тільки початок. Адже градус напруги в суспільстві все зростатиме. В умовах, які склалися, людей буде рвати все більше. І зовсім невдовзі багато хто подивиться на ці бездумні мітинги під меріями - і вирішить: а чого нам не можна? Ну, що ж, вітаю. Нам тільки вуличних безладів не вистачало для повної картини щастя. Картина маслом. Чи то пак - гівном. Стандартною коричневою субстанцією, яку тільки і вміє продукувати Зеленський зі своїм оточенням.