"ДИЗЕЛЬНА МАГІЯ ІГОРЯ ВАЛЕРІЙОВИЧА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДИЗЕЛЬНА МАГІЯ ІГОРЯ ВАЛЕРІЙОВИЧА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ну, Україно, вітаю. Як говорилося в старому радянському фільмі – відкривай амбари, бо прийдуть і заберуть все даром. Прийшов час збагачувати Ігоря Валерійовича Самі-знаєте-кого аж на 1 мільярд 593 мільйони грн щороку. Чому?

Бо 22 червня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі може прийняти рішення про загороджувальне мито на імпорт дизпалива в Україну в обсязі 8,5%. У перспективі – більше.

Уявіть лише на мить! Дизпаливо, а за ним і все інше паливо подорожчають на 1-2 грн вже у липні і до 7-10 грн до кінця року, бо до мита зразу додадуться дефіцит палива, подорожчання логістики і ще 1001 деталь, яких зараз не помітно.

На Ігоря Валерійовича Самі-знаєте-кого працюватимуть навіть люди, які ніколи в житті не сиділи за кермом – бо автоматично подорожчає все. У першу чергу – продукти харчування, там скрізь закладається ціна палива. По друге, подорожчає геть чисто все, що ви купуєте – бо товар до магазина треба довезти, а це теж ціна палива. А ще проїзд...

Розходи на паливо зростуть у середньому від 1,9 мільярдів грн в аграрному секторі до 4 мільярдів у секторі комерційному. Нафтогазова Асоціація втрати українців оцінює скромно – в 11 мільярдів грн. Концерн «Приват» натомість до кінця року в доларах США заробить 59 мільйонів. Вражає?!

Заробить просто так. За принципом «спіймав лоша – души не спіша».

А це ж іще не кінець історії. Зараз імпортери дизпалива і автомобільного газу сплачують державі чималі податки. В разі впровадження загороджувальних мит, вочевидь пожвавиться імпорт палива з Європи. І – бінго! 70% потужностей з перевалки соляри належить концерну «Приват». А як Ігор Валерійович Самі-знаєте-який сплачує податки – дивіться нещодавню передачу програми «Схеми» під назвою «Країна мрій».

Чому ж українці будуть збагачувати Ігоря Валерійовича Самі-знаєте-кого? А де вони подінуться? Ігор Валерійович володіє практично Святим Граалем – каналом широко відомим як «Плюси». Це дивовижний канал – він здатний українців переконати у чому завгодно. Навіть у цілковитому маразмі. От сказали «плюси», що Порошенко – «барига і мародер, який убив брата». Результат – всі повірили. От говорять уже зараз «Плюси», що голова Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі Тарас Качка і міністр розвитку економіки Ігор Петрашко – посіпаки Москви і російські запроданці... І як ви думаєте? Кому повірять українці – здоровому глузду, чи тому що говорять «Плюси»?

Це дивовижна історія. Впровадити мито намагаються на підставі скарги компаній «Укргазовидобування», «Укртатнафта» і «Укрнафта». Експерти проаналізувавши зміст скарг, знайшли там все – від маніпуляції даними до відвертої фальсифікації. Але... «Правда не те що сталося – правда те що написали газети». «Плюси» сказали, що скарги – правильні і що мито покликане забезпечити енергобезпеку, значить так і є. А той хто не згоден – запроданець Кремля. Кожні «Плюси» - підтвердять.

Ми увійшли в дивовижну еру. В часи, коли той хто має рейтинговий телеканал – має все. Вибори президента країни, більшість у Верховній раді, рішення судів, рішення уряду на свою користь. Характерна деталь – місяць тому Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі намагалася відмовити цим намірам впровадити мито на імпорт дизпалива – відтоді керівництво комісії наразилося потужну піар-компанію. «Плюси» зробили з них «зрадників і запроданців». І от тепер...


Хто залишиться в Україні владою? Власники телеканалів, як у романах Стівена Кінга? Чи все ж таки український народ? Чекаємо 22 червня.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко