Для логістики постачання медичного обладнання зі США в Україну задіяли резерв Військово-морських сил

Для логістики постачання медичного обладнання зі США в Україну задіяли резерв Військово-морських сил

Щоб доставити в Україну медичне обладнання на суму понад 3,2 мільйона доларів у рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні у США задіяли солдат із Командування систем постачання озброєння Військово-морських сил США. Про це йдеться у прес-релізі на веб-сайті цього підрозділу ВМС США.

“У нас було понад 200 комерційних піддонів і була низка складних проблем, що виникли між постачальником у пункті спільної консолідації в Пенсильванії та нашими партнерами в Україні”, - повідомила керівниця відділу логістики у системах постачання ВМС США Колін Дістел-Сміт.

За її словами, щоб розв'язати ці проблеми вчасно та ефективно, задіяли спеціалістів з питань медичної логістики із резерву армії США.

Солдати використали свій час зі щорічного періоду тренування у штаті Пенсильванія, щоб отримати, розподіляти, інспектувати та провести інвентар понад 5 тисяч одиниць товару.

Крім того, серед обов'язків військових було відкинути прострочені товари (або ті, термін придатності яких вийде по прибуттю в Україну), перевірити етикетки та упаковку, належне маркування, щоб товар відповідав вимогам української митниці.

“Я не можу надякуватись резерву американської армії, - сказала Дістел-Сміт. - Вони є чудовою групою і дуже нам допомогли”.

У повідомленні ВМС США йдеться, що скрупульозний характер роботи вимагав унікальних знань, досвіду та уваги до деталей, що солдати змогли забезпечити. Навіть найменша проблема могла б призвести до затримки поставок або до неможливості використання товару взагалі.

Товар був доставлений в Україні у грудні і успішно пройшов митницю, про це повідомив директор офісу логістики Командування систем постачання озброєння ВМС США Скотт Огенбоу.