"Для сильних криза - це вікно можливостей, а для дурних - катастрофа" - Олександр Дедюхін

"Для сильних криза - це вікно можливостей, а для дурних - катастрофа" - Олександр Дедюхін

А знаете, зараз я пречудово розумію, що якби Порошенко був переобраний на другій термін президентської каденції, він навряд би зміг виконати свою передвиборчу обіцянку про якісний зріст доходів українців. І не тому, що в нього не було плану як це зробити. А тому що на світ і Україну навалилося все те, що і зараз: фінансова криза, пандемія, війна, недороблені реформи.

Була б приблизно та сама ситуація як з обіцянкою закінчити АТО за два тижні. З бандитами за цей час розібратися було абсолютно реально, такий був план. Але зайшли регулярні російські війська. Через це ми отримали Іловайськ та затяжну війну. І винний в цьому був зовсім не Порох.

Так само і зараз. Замість розвитку економіки ми мали б боротися з непростими викликами.
Але є нюанс. Рік тому у казначействі був 81 млрд гривень. Бюджет регулярно виконувався із профіцитом, велося системне співробітництво із МВФ, санкції проти Росії постійно посилювалися, економіка стабільно зростала.

За таких умов, при сталому міжнародному авторитеті України, з досвідченим та розумним керманичем, входити в кризу було набагато спокійніше та легше, ніж зараз, коли:
1. Економіка знищується.
2. Казначейство спустошене.
3. Олігархи збираються напередодні позапланового засідання Парламенту до Зеленського, і з його подачи в кризовий період приймається закон, який має знищіти малий та середній бізнес, та підтримати олігархів.
4. МВФ відмовляється співпрацювати через наше дурне правительство.
5. Діра в бюджеті близько 150 млрд..
6. Облігацій внутрішнього займу випущено за останній рік більш ніж на 300 лярдів.
7. Країна-агресор безсоромно та постійно розстрілює українські війська, не боячись удару у відповідь.
8. Саме головне:

У ЗЕЛЕНСЬКОГО НЕМАЄ ЖОДНОГО ПЛАНА І НАВІТЬ УЯВЛЕННЯ ЯК ПОДОЛАТИ КРИЗУ.

І останнє. Природа короновіруса така, що карантин у всьому світі вводиться не стільки для того, щоби не захворіти, а щоби всі не захворіли одночасно. Тоді навантаження на медиків та лікарні буде менше, та більшу кількість людей можна буде врятувати. В нас, судячи з усього, карантин введений для унеможливлення протестних виступів, та в надії що все само розсосеться. Але так не буде. Тому бережіть себе.
Отже, кризи ми б і при Порошенко не минули, але для сильних криза - це вікно можливостей, а для дурних - катастрофа.

Олександр Дедюхін