Для збору небезпечних відходів кияни просять автомати

 Для збору небезпечних відходів кияни просять автомати

На сайті КМДА створено петицію з пропозицією — створити в столиці мережу автоматів для збору відходів: батарейок, енергоощадних ламп тощо. За 10 днів ця петиція набрала понад 1500 підписів.

У тексті петиції йдеться про необхідність створити в Києві мережу легальних автоматів для збору таких небезпечних видів відходів, як батарейки, ртутні градусники, енергоощадні лампи, пластикові пляшки тощо. Другою не менш важливою частиною петиції є заохочення громадян використовувати ці автомати шляхом надання купонів-знижок на товари та послуги в магазинах або установах.


За 14 днів ця петиція набрала понад 2000 підписів. Однак для того, щоб її розглянули в Київській міській раді, за 90 днів вона повинна набрати 10 тис. електронних підписів.

Щоб проголосувати, достатньо в правій колонці на сторінці петиції ввести свої ПІБ та email, а також захисний цифровий код, зображений на картинці. Після цього на пошту прийде лист із посиланням, яким потрібно перейти, аби голос зарахували.

Якщо ця петиція отримає схвалення в міськраді, це допоможе багатьом киянам вирішити проблему утилізації різних видів відходів і в майбутньому скоротить кількість сміттєзвалищ, які отруюють ґрунт і ґрунтові води.

Щоб допомогти місту впоратися з цією проблемою, уже зараз багато городян за власною ініціативою поділяють відходи. Щоб знайти найближчу точку приймання таких видів відходів, як батарейки, енергоощадні лампи, макулатура, пластик, ганчір'я, склотара, шини та пляшки, скористайтеся інтерактивною мапою.

www.epochtimes.com.ua