Дніпропетровський школяр Данило Кузнєцов став регіональним фіналістом конкурсу "Google Science Fair"

Дніпропетровський школяр Данило Кузнєцов став регіональним фіналістом конкурсу "Google Science Fair"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства освіти.

Проект українського школяра Данила Кузнєцова з Дніпропетровська увійшов до числа 90-та найкращих проектів молодих науковців світу – регіональних фіналістів п’ятого щорічного конкурсу "Google Science Fair".

Проект Данила Кузнєцова присвячений вирішенню проблеми глобального потепління і називається "Використання властивостей точки Лагранжа для впливу на клімат".

У конкурсі "Google Science Fair" беруть участь тисячі учнів віком від 13 до 18 років зі всього світу, і вже четвертий рік поспіль до фіналу потрапляє українець.

4 серпня 2015 року журі обере 20 глобальних фіналістів конкурсу з числа 90 регіональних фіналістів. Всі вони будуть запрошені до штаб-квартири Google у місті Маунтін-В'ю, штату Каліфорнія, де у вересні візьмуть участь у церемонії нагородження переможців.

Глобальні фіналісти представлять свої роботи міжнародній групі суддів та будуть боротися за головні призи конкурсу – грошову премію на навчання, гранти на модернізацію класних кімнат, участь у експедиції на Галапагоські острови, можливість побувати на космодромі Virgin Galactic.