"До дна - 04.05.2023" - Ростислав Павленко

"До дна - 04.05.2023" - Ростислав Павленко

Посли Європейського Союзу у середу погодили схему спільної закупівлі боєприпасів для України після тижнів суперечок, поклавши край суперечці щодо умов укладання контрактів.

Схема спільних закупівель є частиною ширшого плану ЄС передати 1 мільйон артилерійських снарядів і ракет Україні протягом наступних 12 місяців.

Тим часом, Єврокомісія оголосила про виділення 500 млн євро на термінове зміцнення потенціалу оборонної промисловості ЄС.

Зокрема, і на виконання зазначених замовлень.

Економіка росії зберігає запас міцності. Однак вистояти проти всього світу не зможе. Лиш тиск необхідно постійно посилювати.

1. Обмеження фінансів і торгівлі.

- Євросоюз запустив спільну платформу для закупівлі газу, щоб координувати покупців із ЄС та міжнародних продавців.

2. Втрати економіки.

- Промисловість росії витратить на 3 млрд рублів більше на передачу електроенергії магістральними електромережами в 2023 році через індексацію тарифів з 1 травня.

3. Пошук лазівок.

- Постачання зрідженого природного газу на ринок Євросоюзу досягло в квітні 2023 року історичного максимуму в 12,06 млрд кубометрів.

У 11 пакеті санкцій, який досі дискутується у ЄС, має знайтись місце для перекриття і подібних лазівок.

4. Перекриття лазівок.

- США, Європа та інші союзники України готують нові санкції проти росії

Нові пакети санкцій здійснюватимуться окремо, але скоординовано. Пакети заходів будуть представлені на зустрічі лідерів країн G7 у Японії наприкінці цього місяця.

5. Самопочуття росіян.

- росія опустилася нижче за Африку у світовому рейтингу свободи ЗМІ.

З початку повномасштабної війни у лютому 2022 року майже всі незалежні ЗМІ були заборонені та заблоковані, або набули статусу «іноземних агентів» та «небажаних організацій».

Звісно, російське суспільство до такого звикло. Але тим важче буде вибиратися із колективної істерії після розгрому і розпаду росії.

А далі ж буде