"До фінішу так званої "сво" росія і Україна підійдуть з певними наслідками" - Олена Кудренко

"До фінішу так званої "сво" росія і Україна підійдуть з певними наслідками" - Олена Кудренко

Звісно, що росія - бажано без наших територій. А ще:

- з санкціями, які, як корозія, роз'їли економіку. ВЖЕ стали багато підприємств, ВЖЕ немає продажів у містоутворюючих бізнесів. Про це весь рік розповідає російський економіст Наталія Зубаревич, і не тільки.

- з вбитим на війні кістяком армії - офіцерами, "елітними" підрозділами, льотчиками тощо. Виховати нових - потребує роки. У військові училища росіяни йти сьогодні не хочуть, тому навіть набір новачків перенесли з вересня на грудень.

- з пошматованими статками олігархів (вони з подвоєною силою почнуть доїти російський же народ, щоб якось надолужити втрачене).

- з новою для росіян репутацією - і вона вкрай огидна.

Звісно, що в України - біль за загиблими героями та понівеченими долями. Руйнування та інфляція. Але при цьому:

- надалі нова армія, найсильніша в Європі.

- шанси на відбудову та відновлення.

- "прозрівший" народ, принаймні на якийсь процент.

- спалах патріотизму.

- репутація - нарешті ми не "гдє-то в рассіі", на думку іноземця. Бути українцем та причетним до України намагаються навіть вчорашні колаборанти. Хтось втікає до Хмельниччини (і там його ловить СБУ, на щастя). Хтось з українським паспортом до Польщі (сподіваюсь, там не знайде російських телеканалів, і щось дійде).

- хтось знаходить "плюси", що можна на офіційні зустрічі надягати светр та повсякденні штані. А потеплішає - шорти та шльопки, мабуть. Ну, кожний "плюсує" на своєму рівні.

Я уявила, як десь на росії існують якісь команди, якісь кабінети, де куратори роздають накази:

- так, ты проталківаєш наших людєй в украінскоє міністєрство. Ты - в іх налоговую. Ты - в СБУ. Ты - ставішь наших во главє стратєгіческіх прєдпріятій. А ты отвєчаєш за то, чтобы ракєт "Нєптун" у х...хл...в нє было. Чтобы ні одной, ты мєня понял?

А потім звітують:

- Сдєлано!

- Сдєлано!

- Єсть!

І скільки їх отримали нагороди за розвал нас зсередини останніми роками, акурат до моменту повномасштабного вторгнення?.. Бо ж стільки виконано...

І коли ця війна скінчиться, то гн...ди з того боку відповзуть до москви та причаяться. А з нашого боку - лише розправлять плечі.