До ООН подано 480 заявок на гранти для створення робочих місць для переселенців

До ПРООН надійшли вже 480 заявок на гранти від компаній, які готові створювати робочі місця бля переселенців.

Про це в ефірі Громадського розповіла керівник проекту ПРООН «Реформування соціального сектору в Україні» Олена Іванова.

«На початку ми оголосили конкурс на подання пропозицій. Тільки 9 квітня ми закінчили прийом попередніх пропозицій щодо створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб, чим би вони не займалися. Ми очікували, що будь-яка особа, чи фізична особа підприємець, будь-якої форми власності та господарювання може подати пропозиції щодо створення робочих місць для переміщених осіб, незалежно від діяльності. Вона може створити як постійні робочі місця, так і тимчасові для тих, хто хоче повернутися додому», – розповіла вона.

Умовою є створення мінімум п’яти робочих місць, незалежно від посади.

«Вони досить різні – від таких як приміром 5 тисяч гривень, коли у нас просять інструменти на 400 гривень і у нас просять фінансування зарплати на 70 днів. І великі – на 15 мільйонів, де подають супермаркети, де хочуть створити 190 робочих місць, подають великі заводи, які хочуть збудувати нові лінії», – відзначила Іванова.

Зараз ПРООН здійснює три проекти, спрямовані на підтримку Донбасу: це спрямовані на реагування на соціально-економічних проблем переселенців, соціально-економічне відновлення Донбасу та відновлення соціальної інфраструктури Донбасу.