"До річниці перемоги Байдена" - Карл Волох

"До річниці перемоги Байдена" - Карл Волох

Ціна нафти - 80 баків за барель. Про газ та ПП-2 ліпше б і не згадувати. І це має безпосереднє відношення до результатів минулорічних американських виборів. Саме адміністрація Байдена відмінила дозвіл на будівництво нафтопроводу з Канади й серйозно обмежила видачу нових дозволів на видобуток нетрадиційних вуглеводнів. І це його ігри з Меркель дозволили добудувати Потік, що й вилилося в нинішній путінський газовий шантаж.

Чи було це передбачувано? Цілком. Для тих, хто розуміє, наскільки важливою для електорату демів (і їх самих, відповідно) є екологічна адженда. Або налагодження стосунків з Німеччиною.

Смішно, та коли рік тому я намагався ці прості речі пояснити своїм читачам, мене звинувачували в трампізмі. Зазначте, це не віруючі в Зеленського робили, а люди з протилежного табору. Тобто, зараза масового інфантилізму, коли народ вірить у доброго царя, котрий моментально вирішить їхні проблеми, є набагато поширенішою, ніж здається.

Розумію, що в нашому непростому житті складно без надії (нерідко вона має форму віри). Проблема з оцінкою дійсності з‘являється тоді, коли цією вірою підміняють розум, а факти ігноруються чи підганяються під неї