До списку країн, відкритих для українців, додалася ще одна країна

До списку країн, відкритих для українців, додалася ще одна країна

Перелік країн, які пускають до себе українських громадян, поповнився ще однією країною, Узбекистаном. Таким чином, наразі відкритими чи відносно відкритими для українців є 59 країн. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу в четвер.

МЗС продовжує працювати над тим, щоб можливості в’їзду українців до інших країн світу розширювалися


«Міністерство закордонних справ продовжує працювати над тим, щоб можливості в’їзду українців до інших країн світу розширювалися», – сказав Кулеба.

Він також вкотре нагадав, що функціонує інтерактивна карта tripadviser.mfa.gov.ua, де можна дізнатися деталі про те, в які країни можна їхати, в які – проїхати транзитом і за яких умов.

На попередньому брифінгу, що відбувся в середині жовтня, міністр повідомляв про 6 країн, які додалися до списку відкритих або відносно відкритих для українців.

Нагадаємо також, що 9 жовтня Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» зони, скоротивши перелік до 26 держав. Водночас у «червоній» зоні далі залишаються США, Ізраїль, Чорногорія, ОАЕ, Іспанія, Франція і Велика Британія. До «червоної» зони віднесено держави, де ситуація з динамікою епідемії гірша, ніж в Україні. Усі, хто повертається звідти додому в Україну, мають піти на двотижневу ізоляцю або здати тест.

А тим часом статистика нових випадків COVID-19 в Україні невпинно йде вгору. За минулу добу діагностовано 7342 випадки коронавірусної хвороби.

Наразі за кількістю нових випадків за добу Україна перебуває на 17-у місці у світі


Наразі за кількістю нових випадків за добу Україна перебуває на 17-у місці у світі, а за загальною кількістю підтверджених випадків – на 22-у місці у світі.

На першому місці у світі як за найбільшим зростанням інфікованих за добу, так і за загальною кількістю інфікованих залишаються Сполучені Штати.