До України сьогодні прибуває делегація американських конгресменів

До України сьогодні прибуває делегація американських конгресменів

Сьогодні до Києва прибуває делегація конгресменів США, серед яких є голова комітету зі збройних сил республіканець Вільям Торнберрі, а також лідер республіканців у нижній палаті Конгресу Кевін МакКарті.

Очікується, що метою візиту буде обговорення питання про можливість надання Україні летальної зброї від США для гарантування миру і безпеки на Сході, повідомляє "Радіо Свобода".

У Міністерстві закордонних справ України до візиту конгресменів заявили, що Київ високо цінує підтримку американських законодавців, які минулого тижня ухвалили заклик до Барака Обами надати Україні летальну зброю.

За резолюцію, яку винесли на розгляд Конгресу минулого тижня, проголосували і демократи, і республіканці. Її автор, конгресмен Еліот Енгел, заявив, що Сполучені Штати мають вжити рішучих кроків для припинення кровопролиття в Україні.

Парубій вчора заявив, що зараз питання про надання Україні летальної зброї вже лежить на столі Обмами.

Як повідомляв iPress.ua, 24 березня Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію, в якій закликав Президента Барака Обаму прискорити передачу Україні оборонної летальної зброї.

Нагадаємо, що раніше нижня палата представників Конгресу США закликала Обаму надати Україні летальну зброю.

Сенатор Джон Маккейн нещодавно заявив про те, що йому соромно через те, що Америка не допомагає Україні зброєю, поки українці "вмирають за свою свободу".

Напередодні конгресмен-республіканець Кріс Сміт, голова Гельсінської комісії (Комісія з безпеки і співробітництва в Європі) заявив, що Адміністрація президента США де-факто ввела ембарго на поставки оборонної зброї Україні.