"Добрі наміри" цієї влади - Роман Донік

"Добрі наміри" цієї влади - Роман Донік

Непопулярну річ скажу. Вже більше двох років інколи приходиться з куп лайна знаходити крупиці золота, щоб не збожеволіти від того що діється. Так і зараз. Закон про військовий облік жінок це не про сьогодні і навіть не про завтра. Чисто з технічних умов при яких бувші "воєнкомати" ляжуть під навантаженням тих кого мають облікувати. Бо Хомчак, "на вимогу західних партнерів", зламав стару систему (криву і косу, але працюючу), а нову - робочу, не збудував.

 Цей закон на десять, на 20 років вперед. Цей закон потрібен був давно. Цей закон про те що треба міняти свідомість. Формувати її ще в підлітковому віці. Про те, що в Ізраїлі, на який ми всі так любимо спиратися у прикладах військової ефективності, у дівчинки підлітка в начальній школі не стоїть питання - служити чи не служити. Вона знає, що це безальтернативний обов'язок. Почесний обов’язок. Без варіантів.

 Просто треба зрозуміти, при будь якій владі, в нас є божевільний сусід. Незалежно від нашого відношення до нашої влади - це незмінне. І поки вони там не розваляться на шматки, вони будуть намагатися нас захопити. А коли розваляться на шматки, то будуть намагатися звалити до нас, або через нас в Європу. Бо там буде реальний ад. І куча зброї. І куча локальних війн. Це неминуче. Питання тільки часу, та сили першої «вибухової хвилі», яка нас накриє. І нашої готовності. А вона накриє.

 І ще дуже і дуже важливий момент. Цей закон це більше про те, що ми готові захищатися. Це сигнал як одичалим так і тим в кого ми просимо зброю вже 8 років. Бо трохи дивно для американців, коли ми просимо зброю і вояків, щоб вони тут десь стали та повоювали трохи за нас в той час, коли ми як би не при справах.

 І так, зроблено як і все при цій владі через жопу. Бо перед прийняттям цього закону треба було влаштовувати коврові бомбометання в інформаційному полі. І відпрацьовувати механізми облікування. А не ліпити якісь недолугі підозри. Хоча, про що я кажу?

 І ще один важливий момент. Дотичний до цієї ситуації. Це все відпрацьовування механізмів роботи під час екстрених дій та в екстремальних умовах. Бо за 8 років війни, наші сусіди провели кілька навчань "гражданской обороны", при переході всього сектору економіки та фінансів на умови роботи в військовий час.

Це здається не важливим, але це дуже важливо. Бо всі фінустанови, всі міністерства, всі стратегічно значущі підприємства, переходять на зовсім інший режим роботи. В тім числі і всі надзорні, фіскальні та правоохоронні служби. Росія кілька разів проводила перехід на режим військового часу. Вони зможуть це зробити. Їм, насправді, навіть відключення SWIFT не дуже критично. Бо вони моделювали ситуації по відключенню. А ми за всі ці роки ні. Ми всі ці роки боялися потурбувати втомлений від війни нарід.

 Я не вірю в добрі наміри цієї влади щодо цього закону. Як на мене, вони скоріше просто хочуть цим законом ще більше нагнітати на мирне населення страху перед можливим "вторгненням". Але які б не були мотиви, якщо цей закон не буде реалізуватися через сраку на місцях, то в перспективі від нього більше користі.