"Доброволець - це Людина з великої літери" - Елена Кудренко

"Доброволець -  це Людина з великої літери" - Елена Кудренко

Одного разу, не при цій владі, сьогоднішня війна буде названа Великою Визвольною. Тому що вона такою і є. Сивохи, Єрмаки, Зеленські - тимчасові, а факти про цю війну наполегливо говорять самі за себе.

Ні, панове колаборанти. Ви не підчистите чужу свідомість. Ви не видалите ні біль, ні втрати, ні пам'ять. Ця сила - звільняти - завжди буде вище за вас. Сильніше за вас. Жодна пропаганда вже не вб'є під корінь історію. Це Другу Світову ще встигли позначити, як "Вітчизняну", і відповідаючи росіянам бумерангом, можна було б взагалі сказати, що вони цілу країну придумали заради гарної історії, частини якої взагалі ніколи не було. Нахапали з миру по нитці, зв'язали в один вузол - і пішли доводити, що вони мають право на панування.

Агресор вже не стане привабливим союзником. Ні економічно, ні щодо безпеки. Та й, якщо починати з азів - свої тягнуться до своїх. Всі ненадійні їдуть в Росію співати, танцювати або будувати. Всі справжні йдуть від цієї Росії захищати свою землю. Це так очевидно, так просто для розуміння, що може бути аксіомою.

Для мене доброволець, який прийняв рішення тоді, на самому початку, важке або легке для себе самого, але в будь-якому випадку виключно мужнє - Людина з великої літери. Людина, здатна на вчинок. І нехай сьогодні плювками намагаються спаплюжити пам'ять і честь - основа все-одно залізобетонна. Без всяких "але".

Величезне спасибі. Поки жива.

Елена Кудренко