"Долю нинішньої війни вирішить питання, хто першим мигне..." - Карл Волох

"Долю нинішньої війни вирішить питання, хто першим мигне..." - Карл Волох

Цивілізований світ здасть назад через енергетичний голод чи в Путіна закінчаться ресурси для продовження війни. З поганого в останні дні - інформація про чергових голубів миру в лівому крилі партії Шольца й вимогу домовлятися з ВВХ. Щоправда, сам канцлер знайшов досить переконливий спосіб «спростувати» цю інформацію Більд, коли особисто видряпався на танк.

З приємного - численні імітації атак з боку рашистів на День незалежності. Тобто, пального, аби марно піднімати в повітря свої літаки, московити мають ще достатньо, а ось із сучасними ракетами в них уже сутужно навіть для того, аби більш-менш переконливо зіпсувати нам свято.

Ще красномовнішими є ізраїльські світлини з сирійського Масаїфа, де видно, як московити прибрали свою С-300 й відправили додому транспортним літаком. Враховуючи, якою принциповою є для Путіна підтримка Асада й демонстрація впливу на Близькому Сході, це означає, що ситуація навіть із такою зброєю стає критичною - попри ілюзію, що цих установок ППО та ракет до них вироблено свого часу без ліку.

Думаю, якщо Захід протримається цей опалювальний сезон і не зменшить (ліпше - збільшить) військову та економічну підтримку України, Кремль буде змушений підписати мир на наших умовах - яким би небезпечним це не було для самого диктатора всередині країни.

П.С. Як завжди, пост написаний для розумних, хто знає процеси й тренди в економіці РФ та енергетиці Європи