Долю тарифів на ЖКП планують вирішувати разом з МВФ

Долю тарифів на ЖКП планують вирішувати разом з МВФ

Уряд планує вести переговори з Міжнародним валютним фондом в питаннях тарифної політики в Україні, заручившись підтримкою народних депутатів. Перша така зустріч відбулася вчора. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів повідомляють "Спектр Новини" із посиланням на "Україна комунальна".

За словами чиновника, уряд вже кілька днів працює з Місією міжнародного валютного фонду. Очільник Кабміну також закликає політичні сили приєднатися до обговорення з МВФ питань проведення реформ.

«Звертаюся до парламентських фракцій, які готові взяти найбільш активну участь в формуванні як державного бюджету на наступний рік, так і в зміні податкової, митної і в цілому економічної політики на 2016 рік, прийняти для себе рішення щодо проведення зустрічей з місією МВФ. І Прем'єр-міністр, і Міністр фінансів готові разом із нашими політичними партнерами провести таку зустріч, з цифрами, фактами і чітким визначенням тієї політики, яка потрібна для української держави на 2016 рік», - наголосив глава уряду.

Окрім іншого, посадовець висловив впевненість, що державний бюджет на 2016 рік буде прийнято до кінця 2015-го.

За його словами, уряд також підтримує пропозиції Мінфіну щодо зміни податкової та митної політики. Разом з ними у Верховну Раду також будуть внесені проекти законодавчих змін в охороні здоров'я, освіті, приватизації, сфері держзакупівель.

«Нам необхідна спільна політична воля для того, щоб продемонструвати, що Україна не сходить ні на один крок з шляху правильних реформ для країни. І для того, щоб продемонструвати світовому співтовариству, що ми далі будемо проявляти впевненість в необхідності проведення реформ», - наголосив він.

Пан Яценюк додав: «Голосування в Парламенті повинно проходити злагоджено, для того щоб не перетворювати бюджетні й податкові питання в політичне протистояння».

Експерти вважають, що вітчизняна сфера житлово-комунальних послуг ризикує бути повністю паралізованою через неграмотну юридичну політику щодо тарифів на газ. Зокрема, спеціалісти наголошують, що рішення Окружного адміністративного суду про визнання встановлених НКРЕКП тарифів на газ не дійсними, ніяк не вплине на тарифи. Для населення вони залишаться незмінними і знижувати їх ніхто не буде.