«ДОНАЛЬД ТРАМП І РЕСПУБЛІКАНСЬКА ПАРТІЯ» - Олег Пономар

«ДОНАЛЬД ТРАМП І РЕСПУБЛІКАНСЬКА ПАРТІЯ» - Олег Пономар

Республіканці наразі переважно за Трампа. Наразі. І переважно. Та республіканці теж є різними.

Спочатку кілька слів (пост взагалі не про це) про тих, хто під лупою у Мюллера. Тут ситуація така. Хто не має мільйонів доларів на дорогих адвокатів — йдуть на співпрацю з Мюллером і зливають все, що можуть про Трампа та його Спрута до найменших деталей, сподіваючись уникнути або зменшити термін свого ув'язнення (наприклад, Пападопулос, Ґейтс, Флінн). Хто має такі кошти —затягують час, готуються до суду, а також надіються на помилування Трампа (дарма, до речі). Наприклад, Манафорт.

Але я не про це. Наша тема — республіканці.

Джон Маккейн. Спочатку підтримував Трампа. Вперше Маккейн публічно й офіційно засудив Трампа за його загравання до Путіна телефоном. Маккейн сказав, що президент США, як лідер вільного світу, не має права так робити. Маккейн — це республіканець, який присвятив все своє життя боротьбі проти Імперії Зла. Не за гроші — а за ідеали.

Род Розенстайн. Заступник генерального прокурора. Він призначив Мюллера і він є куратором розслідування. Розенстайн каже, що йому постійно погрожують. Але він каже, що для нього головне — встановити істину. Розенстайн — це чесний республіканець, який увійде в історію США на світлій її сторінці.

Давід Нунєс. Голова комітету з розвідки Палати представників. Постійно відмазує Трампа і весь час намагається скомпрометувати розслідування Мюллера. Попаде в історію США однозначно, але на чорній її сторінці.

Ніккі Гейлі

Посол США до ООН. Спочатку підтримувала Трампа. Але ось остання історія зі 17 пакетом санкцій. Кілька тижнів тому Гейлі заявила, що у понеділок пакет буде оприлюднено. Та в останню мить Трамп це зупинив. Потім Білий Дім оголосив, що Гейлі щось сплутала. Та Гейлі проявила характер, і сказала, що нічого вона не сплутала. Пакет має бути. А напередодні Гейлі заявила, що Мюллер повинен обов'язково довести розслідування до кінця. Гейлі вибрала світлу сторінку історії.

Ну і пару слів про розслідування Мюллера. Як я багато писав, Мюллер знає набагато більше, ніж Трамп може собі уявити у найжахливішому сні. І не просто знає, а має документальні підтвердження. Як от — всі текстові месиджі команди Трампа (Спрута) за весь 2016 рік. І це лише маленький елемент усієї мозаїки.

Який з цього всього висновок і прогноз? Що ближчим буде розслідування Мюллера до завершення — тим більше республіканців переходитимуть на світлі сторінки історії. Звичайно, крім тих, хто є мертво пов'язаним з Трампом і кому нічого втрачати.

Олег Пономар