"Допоки ви стежите за затриманням Романа Гринкевича..." - Тетяна Ніколаєнко

"Допоки ви стежите за затриманням Романа Гринкевича..." - Тетяна Ніколаєнко

...за кулісами Міноборони відбувається значно важливіший процес. І от якраз за ним і варто було б дивитись в усі очі. Бо там іде, сподіваюсь, останній бій харчової мафії за бюджетні мільярди. І система чинить опір на всіх рівнях.

Наприклад, один з заступників міністра на останній нарад пропонував провести замість повноцінної закупівлі окремих харчових груп експеримент на заході країни. Дякую, я це кіно вже бачила. Восени минулого року вже хотіли закупати хліб як воду - окремими лотами. А потім щось пішло не так і замінили все експериментом в одній області, де виробники якимсь дивом дали ціни на 20% вищі ніж у глиняних-гринкевичів. Як так сталось?

Може, це диво того самого порядку, коли на найбільший лот на Прозорро по харчах вийшли компанія Глиняної і компанія Глиняної, в результаті чого в рамках торгів скинуто 60 мільйонів, але ціна за комплект лишилась 147 грн. Ні разу не змова ринку.

Давайте подивимось, як постачала продукти ТОВ «ВТ ДЕВЕЛОПМЕНТ», яка також належить родині Гринкевичів , але яку мало згадували в останні тижні скандалу.

Отож, вказана компанія купувала групу молочної продукції у ТОВ «МО ЛК ОМ».

В результаті аудиту Рахункової палати виявлено, що сметана 15-20% закуплена за ціною 87,09 грн за кг., а поставлена за ціною 144,0 грн за кг, що на 56,91 грн або 39,52 % дорожче.

Молоко ультрапастеризоване 2,5% закуплене за 33,00 грн/кг, поставлено за 45 грн/кг, що дорожче на 12,0 грн/кг (26,67 %).

Десь так, якщо коротко і виглядає схема накопичення капіталів для придбання «шанелей» з «картьє», земельних ділянок в Козині та готелів на Макарській Рив’єрі.

Тому досить вже дивитись на голий торс Роми, там нічого цікавого - краще подивіться на справді важливе.