"Допомога Україні продовжує надходити", - речниця Білого дому

"Допомога Україні продовжує надходити", - речниця Білого дому

На тлі повідомлень про втрати позицій українськими військовими, Білий дім сподівається якомога швидше доставити усю необхідну допомогу на передову.

Вони втрачають позиції і тому ми дуже сподіваємося доставити цю оборонну допомогу сміливому народу України
Карін Жан-П’єр, речниця Білого дому

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на запитання журналістів про оперативну інформацію щодо поставок допомоги від США.

"Допомога Україні надходить. Вони продовжують отримувати цю оборонну підтримку. Я буду дуже обережною, тому що це питання оперативної безпеки поставок. Але ми сподіваємося, що допомога потрапить на передову, щоб Україна могла й надалі захищатися. Як ви правильно зауважили, вони втрачають позиції і тому ми дуже сподіваємося доставити цю оборонну допомогу сміливому народу України", - заявила Карін Жан-П’єр.

Деталі та орієнтовні терміни цих поставок представниця Білого дому коментувати відмовилась, кілька разів наголосивши, що це є частиною оперативної інформації Міністерства оборони США.

"Процес триває і допомога надходить в Україну. Але я хочу бути дуже, дуже обережною говорячи з цієї трибуни про оперативні поставки, я би переадресувала вас до Міністерства оборони США за додатковими даними”, - підсумувала речниця.

Нагадаємо, 28 квітня президент України, Володимир Зеленський заявив, що допомога США іще не надійшла у повному обсязі. По це він сказав під час пресконференції в Києві, за результатами зустрічі із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Відповідаючи на запитання журналістів про темпи постачання озброєння, Зеленський зазначив, що "дещо почало надходити", але не все.

"Дуже важливе було голосування в Конгресі, дещо почало надходити, в деталях не буду казати, що конкретно. На жаль, поки що не все для того, щоб наповнити нашу армію й укомплектувати відповідну кількість бригад", – сказав Володимир Зеленський під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенберґом у Києві.

За словами президента, оперативність у постачанні буквально означає стабілізацію фронту.

Зеленський також повідомив про активні приготування до Саміту миру, міжнародної мирної конференції у середині червня в Швейцарії, де Україна сподівається застосування важелів дипломатичного тиску на Росію.