"Доречі, що муляє в поведінці, позиції президента?" - Олена Кудренко

"Доречі, що муляє в поведінці, позиції президента?" - Олена Кудренко

Він не ототожнює себе з військовими, коли треба зробити непрості та непопулярні рішення. Коли є перемоги - будь ласка, форма одягу, що нагадує військову. Наліпки, тризуби, загальний імідж. Фото в бліндажах, чи їх імітаціях. Інтерв'ю про те, як складно батьку нації, бо разом з військовими б'ється над досягненням перемоги України.

Коли є потреба в мобілізації - це військові. Не Я. Це вони.

Якісь окремі люди, якась окрема структура, з якою він себе не асоціює. Бо є неприємні новини. Складні рішення. Найголовніше - є потреба комусь нести відповідальність.

У нас за Іловайськ та Дебальцево ніс та досі несе відповідальність Порошенко. Для суспільства. Не чула, щоб він казав "це вони". Якісь військові. Чиїсь військові. Якась інша структура. Хтось, хто впав з неба.

Сьогодні якщо є тактична перемога - є "верховний головнокомандувач". Якщо є складнощі - нема верховного. Є тільки президент, який має відношення до цивільних, а до військових - ні-ні.

Це ж не лідерська поведінка. Хто там спец по розбудові іміджу? Подоляк? Ну не може ж не знати базових речей. Кидається в очі невідповідність. Слабкість.

І відсторонення.

Немає у нас лідера на посаді верховного головнокомандувача.