"Другий фронт" - Вікторія Сюмар

"Другий фронт" - Вікторія Сюмар

Свої поразки в Україні російське Міноборони сьогодні спробувало продати як початок «пабєди», мовляв вони «знизили потенціал ЗСУ» і можуть «зосередити основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу».

Це от рівно те, про що я писала вчора - їм критично потрібно «продати» росіянам хоч якусь «пабєду» до 9 травня. Бо якось геть несолідно - «операція йде строго по плану», але в цьому плані за місяць чомусь більші втрати, аніж за 10 років Афгану.

Тепер риторика змінилася: взяти штурмом Київ, Харків, Чернігів чи Миколаїв будуть пробувати, але пріоритет - «освобождєніє ЛДНР», де рашистам не вдалося і досі захопити Маріуполь.

Взагалі в них несподіванка - виявляється українські міста в принципі не можливо захопити (Херсон - це виняток).

Ці наші міста можна стерти з лиця землі, що і робить агонізуючий путін. Але не скорити. Його агонія - від нашої нескореності. Від нескореності російськомовного Харкова та Маріуполя, де він так чекав квітів…

І тепер сатана мститься, на увесь світ нестримно показуючи свою сутність цілковитого Зла.

Насправді російські військові вже добре усвідомили неможливість штурму такого міста як Київ. Якщо вони не змогли оточити навіть половину міста за місяць повномасштабних бойових дій, не скористалися ефектом несподіванки, то за цей місяць Київ перетворився у справжню фортецю, а багатотисячна тероборона отримала не лише зброю, але й необхідні навички. Це вже зовсім інша столиця, ніж місяць тому.

Більше того, непереливки під Києвом і двом ворожим угруповуванням (в районі Гостомеля та в районі Великої Димерки), там їх постійно накривають і стискають довкола них кільце. В кільці ж починається «велике полювання» за живою силою, і мисливці ті, хто добре знає свою землю і має неймовірну мотивацію вибити з неї всю рашистську начисть.

Тому бравада російського МО - це фактично заявка про перехід до плану мінімум - захоплення двох українських областей - Донецької та Луганської.

Але це не означає, що ворог вже морально змирився з втратою України. Ворог злий через свої воєнні прорахунки, і має ще багато ракет та інших «несподіванок» типу фосфорних бомб та хімічної зброї, які може використати з люті від поразок. І це - чергові руйнування і багато жертв… Тому його треба зупинити.

Напевно, зараз - найкращий момент для відкриття «другого фронту». Я не хочу слухати мантри про «третю світову війну». У росіян немає сил і ресурсів на це. А от у заходу точно є всі можливості зараз зупинити головного неофашиста сучасності путіна, не давши йому прийти до тями і здобути внутрішні резерви. Інакше, історія знову може повторитися, коли всі вірили, що Гітлер зупиниться на Судетах…

Ця помилка коштувала тоді багато мільйонів жертв. Варто не бути імпотентами і не допустити її знову. Він слабкий, його можна зупинити. Це вже робимо ми, доволі ефективно. Але з другим фронтом - в нас вдасться швидко та надійно.