"ДРУЗІ РОЗПОВІЛИ ПРО ЗЕЛЕНСЬКОГО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДРУЗІ РОЗПОВІЛИ ПРО ЗЕЛЕНСЬКОГО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

«Зате Зеленський особисто – не краде!» - до дурних очей буде доводити вам кожен шанувальник ЗЕ. Святій вірі в Зеленського-непорочного можна тільки позаздрити. Проте, два роки перебування зелених у владі відкрили чимало корупційних оборудок пов’язаних з ЗЕкомандою. Депутат Гео Лерос щойно опублікував сенсаційний матеріал – відео де старий діловий партнер Зеленського сам розповідає про їхні оборудки. Про кого ідеться?
Ідеться про бізнесмена Геннадія Лазутіна, давнього ділового партнера нинішнього голови СБУ Івана Баканова та помічника президента Сергія Шефіра. Баканов багато років працював у Лазутіна фінансовим директором. Як відомо Баканов став керівником ТОВ «Квартал-95» з січня 2013 р. Лазутін розповів, що працювати з «Кварталом-95» вони почали раніше – ще коли Зеленський був продюсером телеканалу «Інтер». Схоже на те, що свого старого друга дитинства (Баканов з Зеленським знайомі ще зі шкільних часів) Баканов знайшов через серйозні проблеми з законом.
Тоді Лазутін, Баканов і його свояк Олександр Беляєв намагалася рейдерським шляхом захопити Мартинківську ГЕС у Хмельницькій області. Захопити ГЕС не вдалося, проте Беляєв, Лазутін і Баканов вийшли тоді сухими з води. З відео Лероса стає зрозуміло – від кримінальної відповідальності горе-рейдерів відмазав Володимир Зеленський. Він тоді був генеральним продюсером каналу «Інтер», власник якого Валерій Хорошковський очолював СБУ. З ним Зеленський, що називається, «порішав».
Співпраця виявилася взаємовигідна, на відео Лазутін розповідає як Баканов організував для Зеленського схему з обналу грошей, які Хорошковський надсилав виключно безналом, а отримувати кошти законним шляхом… ну Зеленський же «не лох якийсь».
До речі, історія з Мартинківською ГЕС мала неприємне продовження. Після призначення Баканова головою СБУ проти власника ГЕС Ігоря Тинного, якого 10 років тому веселій трійці не вдалося «розвести», було порушено кримінальну справу (увага!) за фінансування незаконних збройних формувань. Характерна деталь, за словами Тинного діловий партнер Баканова Беляєв має низку спільних бізнесі як з Росією так і з окупованим Кримом. Це Баканова, звісно не цікавить.
Про що ми говоримо взагалі? У чинного голови СБУ дружина – громадянка Росії!
Обрання Зеленського президентом і призначення Баканова головою СБУ для їхніх колишніх ділових партнерів стало клондайком і ельдорадо. Свояк Баканова Беляєв наразі є офіційним радником голови СБУ, йому надана державна охорона (!) і внесений до стоп-переліку у реєстрах (!!), тобто посадовці і журналісти, що цікавляться діяльністю Беляєва потрапляють під моніторинг СБУ.
Не бідують інші ділові партнери Зеленського та Баканова. На відео Лазутін смакуючи слова, розповідає як він вирішує справи з Андрієм Наумовим – керівником внутрішньої безпеки СБУ. Про діяльність Наумова можна писати не те що допис – цілий роман. Інтернет забитий його корупційними «подвигами». Ще один «друг» Лазутіна – Артем Капелюха, начальник 4-го управління в департаменті К, якщо просто – куратор від СБУ всього що пов’язано з митницею. Вам зрозуміло ЯКІ операції можна прокручувати, маючи ТАКИХ «друзів»?
Лазутін на відео і не приховує – вони прокручують. За участі Баканова. За безпосередньої участі Зеленського. В долі – всі. Це вам не $3000 в офшорі. Тут масштаби йдуть на мільйони доларів. Наших з вами.
І ще одна деталь, Лазутін багато розповідає про пристрасть президента Зеленського до кокаїну. З подробицями. Нас то цим не здивувати, але…
Звідки у Лероса таке відео, запитаєте ви? Я – здогадуюся. Але думаю з’ясовувати це мусять правоохоронні органи. Разом з тим, чи правда те, що сказано на тих відео? 150% гарантії даю – ніхто нічого не розслідуватиме.