"ДТП у Харкові: знайшлась нарколог Федірко" - Тетяна Доцяк

"ДТП у Харкові: знайшлась нарколог Федірко" - Тетяна Доцяк

Знайшлась нарколог Федірко, яка оглядала Зайцеву одразу після ДТП.

Зараз її доправляють до суду. Шукали Федірко півроку.

Інфа з власних джерел, підтвердив слідчий Ігор Волков.

Тепер дуже важливо допитати Федірко сьогодні, і дуже важливо, аби не було ніяких сюрпризів у суді. Дуже важливо, аби Зайцевій не стало погано чи щось подібне. І важливо, щоб засідання відбулося. Адже потім знайти Федірко буде важко.

Саме нарколог Федірко помітила звужені зіниці, хитку ходу і невиконану позу Ромберга у Зайцевої, про що вказала у відповідному акті. Захист Зайцевої наполягав, що Федірко все вигадала, а повноцінного огляду взагалі не було. Якщо Федірко не підтвердить написане нею у акті, їй світить стаття.

Нагадаю всю історію з опіатами. В сечі Зайцевої знайшли опіати. Нарколог помітила ознаки, що можуть свідчити про наркотичний стан. Токсикологічне дослідження розложило опіати на кодеїн та фенобарбітал. Всі ці документи мали передатися судово-медичним експертам. Але експерти сказали, що слідчий їх чомусь не передав - зараз це перевіряє поліція. Тому експерти вказали, що не можуть сказати чи перебувала водійка під дією наркотиків, бо не мають необхідних документів.

До того ж, зникли сеча та кров, необхідні для повторного аналізу на наркотики - в день ДТП біоматеріалу у водійки було взято більше ніж достатньо.

Під час суду було призначено повторну експертизу, однак ці експерти ні підтвердили, ні спростували наркотичний стан Зайцевої, лише вказали, що не знають кількість знайдених опіатів, а значить і не можуть сказати як вони вплинули на організм водійки. Представниця потерпілих Larysa Matveeva Лариса Матвєєва не раз говорила про те, що в Україні не існує методології, яка передбачає підрахунок опіатів, головне, аби тест на наркотики спрацював. І у Зайцевої він спрацював.

Прокурори ж не хочуть визнавати опіати як обтяження Зайцевої і також кивають на кількість опіатів. Хоча під час останнього інтерв`ю прокурор визнав, що в його практиці не було випадків, коли б хтось десь рахував кількість наркотичних речовин.

До чого це може призвести. Якщо суд з якихось причин, визнає, що для обтяження потрібна кількість опіатів, в подальшому всі, в кого знайдуть наркотичні речовини, зможуть просто косити на пенталгін.

Експертів по наркотичному дослідженню також мають допитати сьогодні.

Буде цікаво. 

Тетяна Доцяк