"Дурень думкою багатіє" - Олексій Гончаренко

"Дурень думкою багатіє" - Олексій Гончаренко

Сьогодні La Repubblica опублікувала новину, що США та Європа передбачають можливість початку перемовин між росією та Україною після того, як ми звільнемо Херсон.

Умовно: фронт пройде по Дніпру і війна заморозиться.

Це дуже тиражують російські пропагандистські канали. Розповідають про те, що от як домовимось, а потім як займемось армією, а потім Україна нікому не буде потрібна і переможемо дуже швидко.

Що думаю стосовно цього і інших подібних планів?

Бажання знайти позицію, в якій це б швидше закінчилось, бажання щось віддати, а взамін отримати мир - завжди принесе лише поразку.

Ми - воюємо. Ми - перемагаємо. І нам нікуди відступати. росія може закінчити війну хоч завтра. Просто вивести всі війська з усіх окупованих територій. І все.

росіяни шукають соломинку та конструктив у США та Європі. Намагаються посилати сигнали та говорять про те, що от ми хочем домовитись, а погана Україна не хоче. Але росія може вийти з цієї війни за день.

Ну і стосовно «священого Криму», за який росія буде знищувати всю планету. Це смішно. Якби росія мала можливість перемогти - вона б вже зробила все, щоб перемогти. У росії немає ані можливостей, ані сили, ані технічого потенціалу зробити щось, що вона ще не робила.

Якщо закінчити війну і не вирішити питання Криму - це значить не закінчити війну, а відкласти її на потім. Прямо зараз нам всім доведеться вирішити всі наші питання з росією.