"Дурень думкою багатіє…" - Павло Вернівский

"Дурень думкою багатіє…" - Павло Вернівский

Знаєте, я ніколи не захоплювався совком, але мені завжди вистачало прагматизму та здорового глузду щоб відділяти мухи від котлет.

Наприклад, якщо наша країна у спадок від совка отримала авіабудівну, суднобудівну, ракетобудівну галузі, то це не значить що їх треба знищувати! А навпаки - зберегти та розвинути!

Однак, значна частина суспільства, яка вважала себе найбільш прогресивною та прозахідною(!!!), була переконана що всі ці совкові виробництва нам не потрібні!!! «Якщо вони не можуть конкурувати в сучасному розвиненому світі і якщо вони не можуть бути прибутковими - то нафіг вони нам здались?»

Все ці срачі я дуже добре памятаю. Бо почав писати про це ще задовго до 2022 і постійно сперечаюсь з такими людьми… Причому це не політики і не держслужбовці. Часто це середній клас, представники різного бізнесу та керівники компаній.

Тому проблема не у владі, а в тому що частина суспільства в це дійсно вірить. І потім з цими переконаннями вони йдуть працювати у владу. Чи ви думаєте, в них в голові щось зміниться? Ні звичайно.

Скажу більше. Коли почалась повномасштабна війна, то мені здавалось, що хоч вона додасть клепки! Ага. Дурень думкою багатіє…