"Дві новини з американських мас-медіа" - Олег Шарп

"Дві новини з американських мас-медіа" - Олег Шарп

Яка з них хороша, а яка погана (чи нейтральна) - вирішуйте самі:

1️⃣ Перша. За поки офіційно не підтвердженою інформацією CNBS, Білий Дім зняв більшість обмежень на постачання Україні засобів ППО та ракет дальністю 300 км. Cool!

2️⃣ Друга. За даними CNN, три провідні республіканці з ключових комітетів Палати представників – з питань закордонних справ, розвідки та збройних сил – закликали свою однопартійку Спартц заспокоїтись та перестати каламутити воду.

"Ми всі говорили з нею. Це дратує людей, тому що шкодить справі та американсько-українським відносинам", – заявив співрозмовник CNN з-поміж республіканців.

Спартц хоче наступного року приєднатися до комітету Палати представників у закордонних справах наступного року, але через її поведінку окремі республіканці попередили керівництво партії, що будуть "дуже засмучені" у випадку такого призначення.

За даними телеканалу, проблеми зі Спартц почалися ще на початку березня, коли двопартійна делегація Конгресу – в основному з комітету закордонних справ – поїхала до Польщі на український кордон. Спартц не була запрошена, але теж поїхала – за власні гроші. Там вона зв'язалася з делегацією та взяла участь у деяких зустрічах. Її несподівану появу спочатку сприйняли позитивно, але конгресвумен проявила себе не з найкращої сторони.

"Вона була як слон у посудній крамниці. Я не знаю, чи це розчарування, чи вона відчувала, що не отримує достатньо потрібної інформації, але вона була просто грубою", — цитата одного із конгресменів від Республіканської партії.

❗️Нагадаю, раніше Вікторія Спартц, яка публічно закликала до відставки Єрмака, заявила, що США, нібито, сумніваються, що американська допомога доходить до ЗСУ. А також стверджувала, що американська зброя може опинитися у Росії чи Сирії.

Вона написала про це два листа Байдену, який, у свою чергу, дав вказівку розібратись з такими звинувачуваннями. Наразі перевірка ще не закінчена, але проти Спарц почали виступати її ж однопартійці, які вважають, що така метушня негативно впливає на весь спектр українсько-американських відносин. Конгресвумен звинувачення відкидає і продовжує наполягати на своєму.