"Дві події пов'язаних з інформаційним фронтом вчора стали двома приводами для скандалів" - Борислав Береза

"Дві події пов'язаних з інформаційним фронтом вчора стали двома приводами для скандалів" - Борислав Береза

Спочатку українське суспільство жорстко відреагувало на засекречене отримання громадянства Невзоровим та його дружиною, а потім всі дізналися, що на 100-ий день війни Марина Овсяннікова приїхала до Одеси. Але там її ніхто не чекав.

В Україні Овсяннікова представляє німецький тижневик Die Welt, куди влаштувалася працювати після антивоєнного перфомансу на "Першому каналі", коли вона вийшла в ефір з плакатом закликающим припинити війну.


Низка активістів не дала їй провести прес-конференцію в Києві. А після приїзду до Одеси офіційний спікер ОВА Сергій Братчук назвав Овсяннікову "московською гидотою". Багато хто вважає її агентесою ФСБ. Я так не вважаю, а міркую, що вона банально прилаштовується до змін.

Овсяннікова працювала в пропаганді Кремля і має розуміння що відбувається зараз та яки перспективи у Росії. Розуміючи, що очікує РФ та не бажаючи жити в лепрозорії, Овсяннікова підлаштувалась під запит часу. Вона "перефарбувалась" не через каяття або визнання своєї провини, а тому що є пристосуванкою. Конформізм базований на її персональних інтересах - це її мотиватор. Якщо завтра порядок денний зміниться у світі і почнуть хвалити Путіна, то і Овсяннікова підлаштується під обставини розповідаючи про геніального очільника РФ, тому що це буде їй... вигідно. Вона була корисна Україні своїм перфомансом, але це не привід її обійняти. Хоч би через гидливість до пропагандистів Кремля.