Дві події тижня. 120 день подвигу українського народу

Дві події тижня. 120 день подвигу українського народу

1. Безумовно, головною подією є отримання статусу кандидата в ЄС, який, з одного боку дає європейську перспективу на стабільність та впевненість в тому, що ми будемо жити в державі з чесними відносинами між людиною та державним механізмом. З іншого боку це кандидатство - це початок великого шляху по зміні нашої держави до рівня країн Євросоюзу. Кожен наступний кандидат проходить все більш жорсткий відбір. І нам ніхто не надасть скидку на війну. Так, нам нададуть фінансування для змін, але грандіозну работу по відновленню країни і створення нової держави повинні зробити мы самі.

2. Прийнято пакет з двох книжкових законів, які роблять з книжкового ринку України справжній, цивілізований ринок, який далі повинен відповідати умовам сучасної європейської держави. Маю велику надію, що найближчими днями Президент підпише його і після публікації почнеться велика робота учасників ринку.

Компенсація оренди для книгарень - це тільки крок. Вони повинні стати сучасними, їх повинно бути багато. Там потрібен товар, такий, за яким прийде покупець. Але й покупцю книжок потрібно попрацювати. Доля книжок російською різко впаде, і нашим громадянам потрібно буде зробити крок, який зробили чехи та словаки у 1918, ізраїльтяни у 1948 - зрозуміли, що мова - це незалежність. Державі потрібно замінити фонди в бібліотеках, подолати піратство, а видавцям - заохотити авторів і перекладачів, запрограмувати заповнення вільних ніш на ринку, підготувати і нові, молоді креативні колективи. Європа потребує української культури, яка вже стала модною

Перемогли з ЄС, переможемо і ворога!

Слава Україні

Красовицький щоденно