"Дві України" - Эдуард Портников

"Дві України" - Эдуард Портников

Ми живемо в двох паралельних країнах.

В одній з них Президент Зеленський, за якого проголосувало 73% відсотка населення.
Він щодня намагається зробити щось добре для свого народу.
Ось нещодавно знизив ціни на бензин, причому істотно- від 50 до 80 копійок.
Якщо відразу заправитися на 1000 літрів, то можна заощадити 500-800 грн.
А якщо купити відразу 10000 літрів ...
Наш Президент великий патріот, ні на які компроміси з російським агресором не йде.
Наш Верховний Головнокомандувач поважає і цінує українських воїнів, добровольців, волонтерів. Надає їм всіляку увагу і підтримку.
Наш Президент хабарів не бере, в корупційних схемах не замішаний, абсолютно не розуміє, як можна служити народу і наживатися за його рахунок.
І дійсно у цій України найкращий в світі Президент !!!

Але я живу в іншій Україні.
У цій Україні немає Президента.
Нею правлять олігархічні клани на чолі з олігархом Ігорем Коломойським.
Він і члени його мафіозної банди підім'яли під себе усі структури управління, судові органи, прокуратуру.
Усі дії націлені на отримання максимальної вигоди для себе і членів його мафіозного клубу.
Я розумію, Вам немає діла до цієї України, де правлять бандитські режими. Я просто Вас інформую про тяжке становище моєї України, в якій я опинився.
Ці шахраї вивели з Приват банка 5,5 млрд доларів і віддали їх у вигляді кредитів фірмам «однодневкам»,а потім перевели на свої офшорні рахунки.
Ці дії визнані незаконними як в американських, так і в англійських судах. Заарештовано їх активи по всьому світу в розмірі 2.5 млрд доларів, порушено кримінальні справи.
Щоб не рухнула фінансова система країни, держава вимушена була витратити 150 млрд гривень на покриття збитків Приват банка.
Це означає, що кожен українець, вважаючи дітей і пенсіонерів, віддав Коломойському 3000 грн.
І це тільки квіточки; державний Приват банк подає позови в зарубіжні суди з приводу махінацій, які були розкрито в Приват банку під керівництвом Коломойського.
Як Ви розумієте, Володимир Олександрович, в наші суди подавати марно, бо ними керують члени клану олігарха: богдани- портні.
Так ось наше державне СБУ заборонило подавати без його дозволу державному банку позови на махінації приватної особи в зарубіжні суди.
Я впевнений, що у Вашій Україні, Володимир Олександрович, такого статися не могло.
У Вас перевірені кадри, Глава СБУ - друг дитинства, така же кристально чесна людина, як і ви.
Володимир Олександрович, Ви, напевно, читали роман Маріо Пьюзо, або дивилися фільм «Хрещений батько».
Це роман про сицилійську мафію, про її політичні зв'язки, без яких не може існувати мафія, про вбивства, злочини, підкупи в судах, прокуратурі - і все заради грошей.
Про боротьбу мафіозних структур між собою.
І все це зараз відбувається в моїй Україні.
Тільки прізвища інші.
Замість мафіозної сім'ї Корлеоне у нас клан олігарха Коломойського.
Шкода, що у нас немає свого Маріо П'юзо, і нікому написати роман про Ігоря Коломойського, і не тільки про Приват банк, але й про його компанії МАУ, про його феросплавні заводи, про його Укртатнафту ... всього не перерахуєш ...

Це в моїй Україні намагаються зганьбити кращих людей країни-добровольців, волонтерів, воїнів АТО.
Придумують їм надумані звинувачення, тягають по різним ДБР, судам. Цим «трубам»при їхніх зарплатах в 100 тис на місяць не завадило б зайнятися різними кланами, які обкрадають Україну, але ж вони з ними заодно.
У нас будь-який Герус, який дорвався до влади, може купувати електроенергію, вугілля у агресора, щоб його господар-олігарх міг отримати більше прибутку, не забуваючи, звичайно, і свої інтереси.
А то, що тисячі шахтарів залишаються без зарплати, що перестають працювати атомні і теплові електростанції, Герусам немає діла .

Причому ті ж підстилки клану Коломойського, коли їм потрібно, відразу згадують про патріотизм, коли справа стосується Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Це в моїй Україні недоїмки державного бюджету становлять понад 80 млрд, а уряд нам розповідає, що зарплата буде щорічно збільшуватися, але як і за рахунок чого буде збільшуватися економіка, ніхто не розповідає, бо не здатні нічого зробити.

Це в моїй країні депутати та чиновники при зарплаті 50-150 тис.можуть вимагати собі підвищення в два раза при спаді виробництва на 7-8%.

Це в моїй країні може бути прийнятий закон про ринок землі, спрямований не на розвиток фермерських господарств, а на збагачення олігархів.

А чого ж простіше, взяти досвід інших країн, наприклад, сусідньої Польщі, де працюють 1,7 млн ​​фермерів, а в Україні близько 100 тисяч.
У Польщі максимум продажу землі -500 гектарів в одні руки, а не 210 тис, як в Україні.
Там багато є чого цікавого.
І неможливість перепродажу протягом певного часу, і зобов'язання працювати на землі і т.д.
Але ж закон розроблявся не для українців, а для олігархічних структур, які могли б перепродувати землю-національне багатство України.
Тому і закладена в проекті закону вартість одного гектара в 1,5 тисячі доларів. А хто може, крім ринку, визначити вартість українського черноземa?
В Австрії один гектар землі коштує 30 тис.дол., у Польщі -10 тисяч.
У мене складається враження, що якщо розробити ефективний закон про землю з урахуванням досвіду інших країн, прибрати всі ці кошмарні в 210 тис в одні руки, попередньо правильно визначити початкову вартість одного гектара, то у розробників цього закону відразу пропаде до нього інтерес.

Тепер я розумію свою найбільшу помилку, я б теж разом з 73% міг опинитися в Україні, де Ви - Президент, а не в цій гнилій і продажної олігархічної Україні.
Я готовий виправити свою помилку. Володимир Олександрович, не кидайте нас, дурних, об'єднайте дві України.

Адже США стали великою, процвітаючою країною після війни Півночі з рабовласницьким Півднем.
І так як в Штатах скасували рабство, так і Ви повинні піти війною на цих п'явок, які обкрадають Україну, тих, хто вважає, що все одно, якою мовою розмовляти, тих, хто вважає, що можна капітулювати перед агресором.
Володимир Олександрович, ми в цій війні будемо вашими добровольцями, це Ваш шанс увійти в історію і не тільки України.
Інакше в історії про Ваше правління будуть написані кілька рядків:
«За часів Марусі Зверобій Президентом був Володимир Зеленський, який не зміг впоратися з олігархічною системою і об'єднати Україну»

Ми ще сподіваємося на Вас.
З Новим Роком, Володимир Олександрович! Здоров'я і щастя Вам і всій Вашій родині.

Эдуард Портников