"Дві важливі події сталися вчора. .." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Дві важливі події сталися вчора. .." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Перша - це ракетний обстріл України, після майже місячної перерви. Друга - російський міністр іноземнмх справ Лавров під час зустрічі зі своїм саудівським колегою поремствував, що Росія, мовляв, готова до переговорів, але Зеленський пручається. Слова "груснай лошаді" повторило практично все російське телебачення і всі кремлівські ТГ-канали.

Тему наскільки пручається ЗЕ, і наскільки його пручання залежне від пручання всіх українців, тема окрема. Чувак, чиї серіали навіть в часи його президентства транслював російський телеканал керований аж цілою Кабаєвою, і чиї серіали в програмах російських телеканалів я знаходив навіть влітку 2022 р. (тобто Зеленському навіть тоді крапало роялті) явно мріє втілити свою мрію зразка 2019 р. - зійтися посередині з Москвою. Але мова зараз не про ЗЕ.

Мова про те, чому русскіє вистрелили разово місячний запас своїх ракет. Нас намагаються шантажувати. Мовляв, це ж так просто! Відмовляєтеся від Донбасу і Приазов'я - і обстріли припиняться. А то жах буде вічний!

І от що цякаво. Особливо контрастують ці дії Москви і заяви Лаврова з низкою заяв російських експертів та воєнкорів, які вже криком кричать про можливість поразки Росії. Ча чого там воєнкори? Шахназаров про це вже заявив у прямому ефірі.

Москва з останніх сил намагається примусити Україну до мирних переговорів і ммру на російських умовах. Чому? Бо мир на українських умовах Москва підпише після нашої перемоги.

І це обов'язково станеться.