"ДВА МІЛЬЯРДИ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДВА МІЛЬЯРДИ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Фонд Петра Порошенка оприлюднив статистику своєї допомоги для ЗСУ. Нагода для цього видалася важлива. Станом на 1 лютого 2023 р. Фонд Петра і Марини Порошенко та корпорація ROSHEN спільно пожертвували для ЗСУ 1 мільярд 790 мільйонів гривень. Тобто 55 мільйонів доларів.

Пралельно з Фондом Петра і Марини Порошенко, громадська організація "Справа громад" змогла залучити 312 мільйонів грн, або 8,67 мільйонів доларів.

Іншими словами, спільно всі порохоботи від самого Петра Порошенка, до шанувальниці, що пожертвувала 100 грн з пенсії, віддали для ЗСУ 2 мільярди 102 мільйони грн. Або 63,67 мільйони доларів США.

Багато це чи мало? Для порівняння, на всі благодійні проекти за період від 2014 р. Петро Порошенко і всі пов'язані з ним компанії, витратили більше 4 мільярдів грн.

От так. Більше двох мільярдів ми з вами витратили на допомогу збройним силам. Пригадуєте як це було? 24 лютого і подільші дні. Тоді закуповували форму, бронежилети, каски, берці, рації, приціли, тепловізори, коліматори. Навіть харчі.

Пригадуєте 500 кулеметів ПКМ ("покемонів") для ЗСУ? А бандермобілі під Києвом?

Була ще система очистки води для Миколаєва. Були більше сотні повноприводних пікапів для ЗСУ. Пригадую як я сам не розумів, навіщо передавати на фронт новенкі авто? Можна ж купити багато БВ... І як все стало зрозуміло коли я побачив осінню донбаську багнюку.

А пригадуєте 11 броньованих машин MLS SHIELD, для ДШВ? А ще більше сотні вантажівок DAF Leyland - всього їх закуплено 300. Надходять і уходять. На фронт.

А ще - 14 БТР Spartan. А ще ДВА танкові тягачі Oshkosh. І мабуть найголовніше - безпілотний робот THeMIS для батальйону Госпітальєрів.

До речі про безпілотники. Були закуплені більше 350 безпілотників Autel, комплекси БПЛА "Валькірія". І комплекси БПЛА "Посейдон" - всього замовлено 20 комплексів.

І пекарня у Херсоні. Яку влада намагалася закрити, а ЗЕботва волала що це виключно через турботу за життя працівників пекарні. А ще лазні-пральні для ЗСУ. А ще - буржуйки, сотнями. Генератори, павербанки, старлінки, ретранслятори, обладнання для ППО.

Вражає? Пишайтеся. Ви все це купили. Ви допомогли все це передати фронту. В кожному з переданих приладів - ваша частка.

Отак шалено "Порошенко піариться". Інколи навіть тішить наскільки ж плющить недолугих від допомоги, яку надає Порошенко. Аж цікаво стає, вони всерйоз вважають ніби п'ятий президент думає, що українців можна купити допомогою для ЗСУ? Так Порошенко і під час пандемії КОВІД закуповував все, від масок до апаратів ШВЛ. Пригадуєте?

То навіщо?

Ну, а от як ви вважаєте? Князь Острозький коли своїм коштом створював Острозьку академію і друкарню при ній, задля піару все це робив? Чи є інші цілі, мало зрозумілі пересічним громадянам?

Наприклад, є така ціль - допомогти твоїй країні перемогти і надати твоїм прибічникам можливість взяти участь у допомозі фронту. Відчути долученість. Бути корисними. Годиться?

Чи може справді такий "піар" діє? І тому противники Порошенка тремтять від нього та фонтанують отрутою?

А чи не байдуже? Всьому колись буде дана оцінка і про все буде сказано. Зараз нам потрібна перемога. Ми всі її куємо, і ті хто на фронті, і ті хто допомагає фронту.

Порохоботи витратили для допомоги фронту два мільярди. Для перемоги України.