Два випадки зараження новим “швидким” підвидом COVID-19 виявили в Австралії

Два випадки зараження новим “швидким” підвидом COVID-19  виявили в Австралії

У понеділок представники служби охорони здоров'я Австралії заявили, що виявили два випадки зараження новим штамом коронавірусу.

Мутацію виявили в австралійському штаті Новий Південний Уельс у людей, які повертались із Великобританії.

Нагадаємо, минулого тижня уряд Великої Британії заявив про новий підвид коронавірусу, який виявили на південному сході Англії. Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон попередив мешканців про те, що нова мутація є на 70 відсотків більш інфекційною і оголосив суворий карантин під час Різдвяних свят.

За повідомленням Reuters головна санітарна лікарка Нового Південного Уельсу Керрі Чант підтвердила у понеділок шість нових випадків COVID-19 у штаті, включаючи два, з новим, більш інфекційним підвидом. Головний лікар Австралії Пол Келлі запевнив, що жоден із заражених не має контакту з іншими людьми.

"Усі, хто приїжджає з Великобританії, проходять 14-денний готельний карантин, тож ніякого ризику немає, карантин працює успішно"

Окрім того, як повідомляє Reuters, Новий Південний Уельс повідомив про найнижчий одноденний приріст нових інфекцій за останні три дні.

Штат заявив, що за останні 24 години 15 людей отримали позитивний результат аналізу на коронавірус, це вдвічі менше ніж за попередню добу.

"Я задоволена тим, що ми побачили за одну ніч, але знову ж таки, це нестабільно", - сказала прем'єр-міністр штату Новий Південний Уельс Ґледіс Береджиклян.

Уряд Австралії запевнив, що до середи надасть інформацію про те "яким будуть правила на час Різдва та наступних кількох днів" карантину.