"ДВОМ – ПРИЛЕТІЛО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДВОМ – ПРИЛЕТІЛО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

В часи президентства Порошенка я часто казав журналістам волонтерам і громадським активістам – дивіться, мовляв, прийдуть ті кого ви жадаєте, ви Порошенка ще згадуватимете добром. Я знав, придумані ними «переслідування за Порошенка» колись їм здаватимуться курортом. І от – все здійснюється.

Історія 1. Журналіст Володимир Бойко. Друг Тетяни Монтян – тої самої що називала учасників Майдану-2014 «кострюлеголовими», і яка їздила в окупований Донецьк на зустріч з сепарами. Але не про Монтян мова.

Скажу чесно, особисто мені Володимир Бойко навіть симпатичний. Порошенка він критикував аж ніяк не більше ніж Найєм та Шабунін. Зате пан Бойко має ду-у-уже позитивну рису. Він ображається. Образившись на «Центр протидії корупції» Шабуніна, він видав про Шабуніна і всю його зграю товаришів такі факти, що в мене тоді земля під ногами захиталася. Ще пан Бойко образився на так званого «комбата» Семенченка – і так само змалював його підноготну разом з деталями діяльності осіб наближених до все ще, незважаючи ні на що, міністра МВС Авакова. В часи Порошенка було добре – президента критикуєш, а він не відповідає…

Але настали нові часи. І от Володимир Бойко на своєму телеграм-каналі пише що його і людей до нього наближених (і не дуже), уже пресує СБУ. До СБУ пан Бойко – не байдужий. Єдиний раз стикнувшись з СБУ в час Порошенка, він рябцем накинувся на голову СБУ Грицака, який його за те і не посадив, і навіть не зачепив. Але нині, Бойком зайнялося СБУ видатного голови Служби, молодшого лейтенанта Івана Баканова. Чим закінчиться це протистояння – не знаю. Особисто я хочу аби нічим. Повторюю, пан Бойко ображається – і про голову СБУ Баканова він уже обіцяє видати чимало цікавого. З інтересом почитаю.


Історія 2. Позивний «Унилий». Він же не надто вдалий бізнесмен, у минулому волонтер Юрій Касьянов. Колись був у волонтерському фонді АрміяСОС – день коли він звідти забрався там досі згадують як свято. В часи Порошенка позивний «Унилий» і про п’ятого президента і про його команду писав кілометри текстів – там було чимало слів «крадії», «мародери», «казнокради», тощо. Порошенко на те не реагував. Його команда – так само. А безкарність, як відомо – розбещує.

І от недавно Касьянов так само буркнув на екс-голову АП часів Януковича Андрія Портнова. По ділу буркнув – треба визнати. Портнов у відповідь заходився дізнаватися непривабливі деталі діяльності не надто вдалого бізнесмена Касьянова, аби ті деталі оприлюднити. Гарантую – знайде, їх там багато. За Порошенка такий інтерес Портнова Касьянову не загрожував взагалі нічим – Портнов сидів за кордоном і в Україну не потикався. Але нині – Порошенко не президент. Портнов – в Україні. І інтерес Портнова може стати для Касьянова украй неприємним. Ніяких подробиць про Касьянова я не скажу. Він мені до сказу неприємний. Але Портнов – взагалі огидний. Так що нехай вони там самі розбираються. Я про інше.

Про те, що живучи в умовах влади яка поважає твої права, дуже легко вдавати власну круть, всіляко ту владу мішаючи з багном. Справді – нічого ж не загрожує?! Можна тішитися! Але настали інші часи. Гнобити прямих прибічників Порошенка владі стає все більш незручно. Це, типу, репресіями проти політичних опонентів смердить. І от черга дійшла до тих хто так звик бути «проти Порошенка» і балдіти від безкарності, що вирішив що з чинною владою буде так само. Але часи змінилися. Нинішня влада критики не любить. Особи наближені до неї – так само.

Тому час звикати таким особам до нової реальності – де вже погрожують розправою. Бо коли до розправи дійде – висновки робити буде пізно. Двом – уже прилетіло. Далі – буде. Щиро раджу таким особам, коли холодний подих влади обморозить особисто їх – не забути сказати «Зате не Порошенко». Може полегшає?

PS. А тим часом голову СБУ Баканова помітили на курорті у французькому Куршавелі. Не Оман, либонь. Їжте, панове прибічники ЗЕ.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко