"Дзеркальна ситуація" - Карл Волох

"Дзеркальна ситуація" - Карл Волох

Учора на передачі Висоцького «Червона лінія» депутат від слуг намагався довести, що продовження обстрілів з боку ЛДНР - не відповідальність Путіна, а якихось міфічних «неконтрольованих угрупувань». Попри факт, що сама теза про, ніби-то, існування там якихось незалежних від росіян сил, є калькою з російської пропаганди, хочу звернути вашу увагу, що для нас не має і не повинно мати ніякого суттєвого значення, якби й було правдою.


Учора з сектора Газа знову обстріляли Ізраїль (десять ракет). ЦАХАЛ і політичне керівництво прекрасно знають, що зробили це бойовики «Ісламського джіхаду». Але у відповідь ізраїльтяни розбомбили вночі військові об‘єкти ХАМАСу. Чому? Та дуже просто: саме ця організація здійснює владні функції в секторі, саме вона брала зобов‘язання по припиненню вогню і має відповідати за наслідки його порушення.


У нас дзеркальна ситуація. Ми домовляємося в Мінську з Росією про розведення військ (де-факто, одностороннє відведення). Це означає, що саме росіяни відповідають за дотримання умов цього розведення. І як би не мріяв Зеленський про особисту зустріч із Путіним, односторонньо виконувати завідомо невигідні умови «врегулювання», коли друга сторона їх демонстративно ігнорує, це шлях у нікуди. Точніше, до неминучої здачі держави.

Карл Волох