"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 23 – 29 травня 2018 рр.

АКТИВ. Платіжна система WebMoney потрапила під санкції РНБО. Згідно з указом президента №126/2018 від 14 травня, в санкційний список потрапили ТОВ "Вебмані.Ру" (Москва), ТОВ "ВМР" (Москва) і ТОВ"ВМ Трансфер ЛТД" (WM Transfer Ltd, Вільнюс). Також кабінет міністрів України розширив перелік заборонених для імпорту товарів з Російської Федерації.

ПАСИВ. Заборгованість групи "РГК" (ТОВ "Регіональна газова компанія"), що контролюється бізнесменом Дмитром Фірташем, заборгувала НАК "Нафтогаз Україна" 2,76 млрд гривень за поставлений газ.

АКТИВ. Європейська комісія (ЄК) ухвалила рішення та низку зобов'язань, якими скасовується монополія російського" Газпрому" на газовому ринку Європи. У випадку порушення "Газпромом" нових зобов'язань Комісія може накласти на компанію штраф у розмірі до 10% від її світового обороту.

ПАСИВ. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що "Укравтодор" перевірив 487 дорожніх об'єктів, на 28% з них виявлені недоліки.

АКТИВ. Урочисто відкрито Бескидський тунель.

ПАСИВ. Національний банк України (НБУ) пограв екс-власникам "ПриватБанку" суд за курортного комплексу "Буковель" в Карпатах.

АКТИВ. Субсидія населенню на оплату житлово-комунальних послуг є найбільшим трансфертом в Україні. Так, наприклад, в 2017 році відповідні витрати склали близько 70 млрд гривень, а вже на 2018 рік заплановано обсяг субвенції становить майже 71 млрд гривень.

ПАСИВ. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) відзначає низьку продуктивність праці в Україні.

АКТИВ. Золотовалютні резерви Національного банку України (НБУ) перевищили 18 млрд доларів.

АКТИВ. У першому кварталі поточного року ми маємо об'єктивні цифри. Банки отримали чистий прибуток майже 9 млрд грн.

АКТИВ. Зростання двосторонньої торгівлі між Україною та Німеччиною в минулому році становило близько 23%. Також у першому кварталі 2018 року товарообіг між Україною та Болгарією зріс на 37 %.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко