"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 20 – 26 червня 2018 рр.

АКТИВ Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" станом на 21 червня сплатила до державного бюджету 8 млрд гривень дивідендів.

ПАСИВ. Парламент не підтримав створення єдиного реєстру споживачів газу. Цю правку до другого читання під номером 419 відхилили під час розгляду.

АКТИВ. В I кварталі 2018 українська економіка прискорила зростання до 3,1% в річному вимірі.

ПАСИВ. Через Львівську митницю масово в'їзджають в Україну автомобілі на іноземних номерах.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

АКТИВ. У 2017 році рівень тіньової економіки в Україні склав 31% від офіційного ВВП, що на 4% менше порівняно з показником 2016 року – Мінекономрозвитку.

ПАСИВ. СБУ слідство виявило в ЛНР 16 компаній, пов'язаних з колишнім заступником міністра енергетики та вугільної промисловості. Йдеться про підприємства, які після окупації не перереєструвалися на підконтрольній території Україні або мають подвійну реєстрацію.

АКТИВ. Між Україною та Латвією помітно зріс товарообіг, зокрема в першому кварталі 2018 року - майже на 40%.

ПАСИВ. Рахункова палата України виявила порушення законодавства у Міністерстві оборони на суму 600 млн гривень. З запланованих до здачі 2200 квартир фактично Міноборони отримало лише 1083. У той же час з держбюджету на оплату найму житла військовослужбовцям витрачено понад 670 млн гривень.

АКТИВ. Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та менеджменту активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за перше півріччя 2018 року передано в управління понад 300 одиниць арештованих активів. Серед активів - діючі підприємства, комерційна та житлова нерухомість, транспортні засоби, корпоративні права, зерно, одяг, побутова техніка та інше.

АКТИВ. З початку жнивної кампанії у 2018 році українські аграрії зібрали перший мільйон зерна нового врожаю. Також із початку 2017/2018 маркетингового року Україною експортовано на зовнішні ринки 39 млн тонн зернових.

АКТИВ. Завдяки Угоді про асоціацію товарообіг України з Євросоюзом зріс на 30% за рік.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко