"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 27 червня – 3 липня 2018 рр.

АКТИВ. Син Януковича остаточно програв позов до НБУ на 1,5 млрд гривень. Верховний суд не задовольнив скаргу сина екс-президента-втікача України Віктора Януковича Олександра.

ПАСИВ. В Росії продовжили дію указу щодо забезпечення економічної безпеки і національних інтересів при транзиті українських товарів через територію Росії в Казахстан і Киргизію. Росія 1 січня 2016 року ввела заборону на транзитні автомобільні та залізничні перевезення з України.

АКТИВ. У травні платіжний баланс зведений з профіцитом на рівні 266 млн доларів.

ПАСИВ. "Укрзалізниця" (УЗ) підвищила ставки тарифів на користування своїми вагонами.

АКТИВ. В Україні з початку жнивної кампанії 2018 року аграріями вже зібрано 2,7 млн тонн ранніх зернових, при врожайності 30,6 центнерів з гектара.

АКТИВ. Міністерство торгівлі США прийняло рішення про припинення з 12 липня заходів щодо антидемпінгового мита на українські добрива.

АКТИВ. МКМТ ввела квоти на імпорт сірчаної кислоти і олеуму. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) розглянула матеріали про результати проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму. Українські виробники готові повною мірою забезпечити ринок.

АКТИВ. За перше півріччя поточного року Фонд держмайна перерахував до бюджету близько 720 млн гривень. Це 72% від річного плану.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко