"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 11 – 17 липня 2018 рр.

АКТИВ. У червні банки активізували залучення вкладів населення. Залишки гривневих депозитів населення в платоспроможних банках за червень зросли на 5,9% до 262,9 млрд гривень, в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) - на 1,1% до 8,5 млрд доларів.

ПАСИВ. На сьогодні 57,9 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацію, ввезених у 2018 році в режимі "транзит", перебувають в Україні з порушенням терміну. Загалом з початку 2018 року в Україну ввезли 146,8 тис. транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі "транзит". Ще 465,9 тисяч потрапили в Україну у режимі "тимчасове ввезення".

АКТИВ. Виконуюча обов'язки міністра фінансів України Оксана Маркарова підписала зміни в три угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, кожне з яких передбачає залучення 400 млн євро.

ПАСИВ. На АЗС зросли ціни на автомобільний газ.

АКТИВ. Експорт товарів в Ізраїль з України за перші чотири місяці 2018 року склав 223,1 млн доларів.

АКТИВ. Вперше з 2013 року в Україні почалась стабілізація на ринку праці. Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на 8% до 616 тисяч одиниць. Кількість працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості становила 428 тисяч осіб. При цьому, 47% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Рівень безробіття знизився до 9,7%.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко