"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 15 – 21 серпня 2018 рр.

АКТИВ. Протягом одного дня у Російській Федерації (РФ) металургійні компанії втратили понад 3,1 млрд доларів. Це сталось після того, як економічний радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Белоусов запропонував для найбільших металургійних і гірничодобувних компаній підвищити податки.

ПАСИВ. Національний банк України (НБУ) на 20 серпня 2018 року в порівнянні з попереднім банківським днем підвищив курс гривні до євро на 32 копійки - до 31,78 гривень за євро. Також Національний банк України на 20 серпня 2018 року послабив курс гривні до 27,90 гривень за долар.

АКТИВ. В Україні реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) в II кварталі 2018 року порівняно з II кварталом 2017 року виріс на 3,6%.

ПАСИВ. Трудові мігранти з України допомогли розвиватися польській економіці. Про це сказав голова польського Союзу підприємців і роботодавців Цезар Казмірчак. За даними відомства у справах іноземців у Польщі, на сьогодні майже 90% запитів про отримання посвідки на проживання подають громадяни України.

АКТИВ. В Україні станом на 1 липня 2018 року середня пенсія зросла майже на 36% у порівнянні з її розміром станом на аналогічний період 2017 року.

АКТИВ. За місяць роботи Єдиної бази звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості обсяг податкових надходжень склав майже 465 млн гривень. В порівнянні з відповідним періодом 2017 року відбулося збільшення надходжень у державний бюджет майже в 12 разів.

АКТИВ. Україна займає п'яте місце у світі за обсягами виробництва меду і є лідером з його виробництва в Європі - більше 100 тис. тонн на рік. У 2017 році в країни ЄС було поставлено понад 50 тис. тонн меду в 35 країн світу, в т ч – до США.

АКТИВ. Україна активно експортує залишки і відходи харчової промисловості. За підсумками січня-травня 2018 року, вони становили майже 514 млн доларів. Одна з позицій – пивні дріжджі.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко