"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 22 – 28 серпня 2018 рр.

АКТИВ. Україна наростила експорт товарів і послуг на 7,2 млрд доларів у 2017 році, тобто на 16,9%. Підкреслюється, що загалом експорт товарів і послуг у минулому році склав 52,3 млрд доларів.

ПАСИВ. У Києві групі посадовців банку поліція інкримінує розтрату майже 600 млн гривень. Наразі п'ять працівників взято під варту. Зловмисники працювали за певною "схемою": спочатку вони незаконно закладали кошти з відкритого для них кореспондентського рахунку іншої банківської установи. Пізніше підозрювані списували їх під кредитні договори офшорних компаній, які належали їм же.

АКТИВ. За перше півріччя авіаційний вантажооборот зріс на 38,1%. Це складає 183,9 млн тонно-кілометрів. Протягом першого півріччя 2018 року в Україні авіацією було перевезено 0,1 млн тонн вантажів, що складає 24,7% від усього обсягу вантажних перевезень.

АКТИВ. Результатом економічної співпраці України та Сполучених Штатів Америки (США) стало зростання товарообігу на 70% впродовж одного року.

АКТИВ. В Україні почала працювати технологія міжнародних платежів SWIFT global payments innovation (глобальна платіжна інновація). Технологія дозволить проводить більш швидкі та прозоріші транскордонні платежі. Близько половині платежів технології gpi будуть зараховуватись протягом 30 хвилин, а майже 100% - протягом однієї доби.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко