"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 19 – 25 вересня 2018 рр.

АКТИВ. Ефект від антикорупційних заходів оцінюється у 6 млрд долларів.

ПАСИВ. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від Міністерства екології та природних ресурсів припинити затягування переходу на електронні торги з продажу спеціальних дозволів на надрокористування.

АКТИВ. Державний бюджет у 2018 році виконаний майже на 99%. Про це повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

ПАСИВ. У звязку зі зношеністю мереж водопостачання втрати окремих водоканалів сягають 45%. Норматив таких втрат складає 30%.

АКТИВ. Український фондовий ринок з минулого року демонструє позитивні зміни. Про це заявив керуючий партнер інвестиційної групи ICU Костянтин Стеценко. Також Стеценко зазначив, що активність іноземних інвесторів істотно зросла. Портфель нерезидентів в ОВДП за рік збільшився з 2,2 млрд грн до 7,4 млрд гривень, досягаючи на піку 14,5 млрд, але цей обсяг все ще залишається невеликим і має значний потенціал зростання.

ПАСИВ. Заборгованість контрагентів, які отримують газ від "Нафтогазу" на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 49,4 млрд гривень, тобто зросла на 955 млн гривень, або +2% за тиждень. Також облгази винні "Укртрансгазу" - дочірній компанії НАК "Нафтогаз України" близько 1 млрд доларів за несанкціонований відбір газу.

АКТИВ. Протягом восьми місяців 2018 року платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 19 млрд гривень єдиного податку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 25%. За 8 місяців 2017 року цей показник складав 15,2 млрд гривень.

ПАСИВ. Мер Києва прокоментував затримку з обіцяною подачею води 15 вересня. За його словами, «Нафтогаз» ще не отримав частку боргу, яку пообіцяв виплатити Кабмін. Але наразі готуються документи на перерахунок коштів, і 10 днів на це має вистачити.

АКТИВ. В Україну прибув другий тепловоз TE33AC "Тризуб" від американської компанії General Electric, вироблений для "Укрзалізниці".

ПАСИВ. Кількість неформально зайнятого населення у віці 15-70 років у січні-червні 2018 року склало 3,552 млн осіб.

АКТИВ. Імпорт легкових автомобілів в Україну за січень-липень 2018 року виріс до 107,94 тисячі штук, що становить на 31% більше машин порівняно з аналогічним періодом минулого року.

АКТИВ. За вісім місяців 2018 року Україна збільшила експорт молочних продуктів на 17,8 млн доларів.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко